Preview: V 8. kole nadstavby derby i zápasy o všetko

Preview: V 8. kole nadstavby derby i zápasy o všetko

Pozvánka na zápasy 8. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul: 

Sereď - Dunajská Streda (sobota, 18.00, VOYO) 

Zápas piateho so štvrtým tímom tabuľky môže definitívne rozhodnúť o konečnom umiestnení oboch tímov. Seredčania nepochybne hrajú nadplán, no stále nie je vylúčené, že sa ešte vyhupnú o miesto vyššie. Bol by to síce malý športový zázrak, ale prečo sa o to nepokúsiť. Na DAC strácajú pred vzájomným duelom sedem bodov a pravdou je, že po dvoch výhrach nad Žilinou aj Slovanom zhodne 2:0 majú lepšiu formu hostia. Sezónu, ktorú nepovažujú za vydarenú, chcú ukončiť úspešným playoff o Konferenčnú ligu a o to dôležitejšie je pre nich vstúpiť doň zo štvrtej priečky.

Slovan - Spartak (nedeľa, 20.00, VOYO, Dajto) 

Neľútostné derby na Národnom futbalovom štadióne. Slovan po prehre v Dunajskej Strede, iba druhej v sezóne, potrebuje návrat na víťaznú vlnu. Hoci už s istotou majstrovského titulu vo vrecku, nemôže sa zahrávať s priazňou fanúšikov a už vôbec nie na domácom ihrisku. Aj preto sa očakáva snaha belasých o revanš. Spartak po domácej kontumácii 0:3 remizoval v derby zápase v metropole 0:0 a v nadstavbe doma Slovanu podľahol 0:1 gólom Šaponjiča. Na štvrtý pokus najvyšší čas streliť rivalovi gól, hoci obojstranne sa dá povedať, že najdôležitejší vzájomný zápas majú títo súperi ešte len pred sebou. 

Ružomberok - Žilina (streda, 17.00, VOYO, Nova Sport) 

Nielen zranenia, ale aj opätovný návrat pandémie trápi ružomberskú kabínu,a preto bolo nutné zápas so Žilinou preložiť. Namiesto piatkového termínu je realitou neskorší stredajší, čím sa zároveň aj odkladá premiéra kouča Ivana Beláka na lavičke šošonov. Remíza 1:1 so Sereďou už definitivíne podpílila konár pod jeho predchodcom Petrom Černákom, Žilina má už len malú šancu vyhrabať sa aspoň na piate miesto, no napriek tomu stále bude bojovať v playoff o pohárovú Európu. Ružomberok je naďalej druhý a ako najpríjemnejšie prekvapenie sezóny neprestáva udivovať. Stále platí, že prehral len tri zápasy, čo je skvelé číslo a ak si fazónu udrží, aktuálna druhá priečka bude nádhernou odmenou za dobre odvedenú prácu.

Skupina o udržanie: 

Pohronie - Michalovce (sobota, 18.00, VOYO) 

Jeden ku trom je pomer získaných bodov dvojice zo spodnej šestky. Už naisto zostupujúce Pohronie privíta michalovský Zemplín, ktorý stále „žije“ v boji o siedme miesto. Najvýchodnejší fortunaligista má istotu vyhnutia sa baráži, oba tímy preto môžu hrať uvoľnene ako nikdy predtým. Aj preto veríme v pekný futbal a azda aj nejeden strelený gól, o ktoré býva v spodnej šestke často núdza.

Senica - Zlaté Moravce (sobota, 18.00, VOYO) 

Zápas, v ktorom ide skutočne o veľa, jeden z posledných takých v celej sezóne. O senických problémoch už hovoriť nemusíme a bude zaujímavé sledovať, v akej zostave Záhoráci nastúpia. Na desiatom mieste majú pred ViOn-om sedembodový náskok a aj remíza bude pre nich záchranou. Zlatomoravčania považujú sobotňajší duel za existenčný, povinnosť im velí zvíťaziť. Kvalitu na to určite majú a ak najmä v ofenzíve zahrajú tak skvele ako proti Trenčínu (prehra 3:4), bude to pre ich fanúšikov balzam na dušu.

Trenčín - Liptovský Mikuláš (sobota, 18.00, VOYO) 

Najvážnejší adepti na siedmu priečku - favorizovaný Trenčín a prekvapujúco aj nováčik z Liptova - si to rozdajú v priamom súboji, po ktorom už môže byť „vymaľované“. AS prehral na jar jediný ligový zápas v Michalovciach a v posledných týždňoch si futbal užíva. Série výhier strieda s občasnými remízami, výsledkom čoho by mala byť konečná siedma priečka. Liptáci sa za ňou, naopak, trhať nemusia, tí už dávno svoj tieň prekročili a všetko navyše bude len príjemný bonus. Ak sa udržia pred Michalovcami a Senicou aspoň ôsmi, bude to skvelé. Ak ale Trenčín nečakane zdolajú a zamotajú ešte aj boj o európske playoff, získajú si uznanie celého futbalového Slovenska. Výzva ako hrom!