Preview: V Trenčíne boj o prvú šestku, Slovan vyzve DAC

Preview: V Trenčíne boj o prvú šestku, Slovan vyzve DAC

Pozvánka na zápasy 18. kola Fortuna ligy.

Spartak - Michalovce (piatok, 17.00, VOYO, Nova Sport) 

Doma sa už Michalovčania na jeseň nepredstavia, posledné dva zápasy odohrajú u súperov. Hneď ten prvý na Štadióne Antona Malatinského bude tvrdou skúškou, hoci je pravdou, že v Trnave vedia z času na čas prekvapiť. Dvojbodová strata Zemplínčanov na prvú šestku pôsobí ako motivácia, no favoritom je napriek všetkému domáci tím. Spartak má stále náskok troch bodov na druhom mieste pred dravým Ružomberkom a verní fanúšikovia ešte snívajú o naháňaní Slovana v boji o titul.  Minimálne priblížiť sa jesennému majstrovi bílí andeli stále môžu, zaváhaní však musí byť minimum.

Liptovský Mikuláš - Sereď (sobota, 15.00, VOYO) 

Jediná remíza a tri prehry v ostatných štyroch dueloch znamenajú ďalšiu menšiu výsledkovú krízu nováčika z Liptovského Mikuláša a prepad na jedenáste miesto. Liptáci síce stále majú päťbodový náskok pred posledným Pohroním, to však ani zďaleka nestačí na pohodové zimovanie. Aj preto potrebujú doma zdolať rozbehnutú Sereď. Tá pre zmenu vyhrala tri zo štyroch duelov a vážne ašpiruje na miestenku v skupine o titul. Hoci s negatívnym skóre 22:24 patrí medzi lepšiu polovicu tímov Fortuna ligy a jasne sa to pokúsi preukázať aj v popradskom NTC. Remíza neuškodí ani jednému z aktérov, obaja si však pôjdu pre víťazstvo.

Pohronie - Senica (sobota, 15.00, VOYO) 

Štyrmi prehrami v sérii dali Žiarčania zabudnúť na cenné víťazstvo v Michalovciach, ktoré im teda príliš nepomohlo a akurát ním skomplikovali život svojmu súperovi. S päťbodovou stratou na Liptákov aj ViOn sa určite nechcú ukladať na zimný spánok, a preto sa musia v závere jesene prebudiť. Doma proti deviatej Senici nepochybne majú šancu na úspech, veď naposledy v marci ju na svojom štadióne zdolali 3:0. V tejto sezóne doma vyhrali Záhoráci, aj keď iba tesne 1:0, no práve takéto zápasy tvoria rozdiel medzi úspešnými a tými, ktorí zostanú na dne.

Ružomberok - FC ViOn (sobota, 15.00, VOYO) 

Ako z najkrajšieho sna vyzerajú posledné zápasy MFK Ružomberok. Trenčín zdolal doma 3:0, Trnavu dokonca na jej štadióne rovnako 3:0 a do tretice si tým istým výsledkom poradil aj v Michalovciach. Paráda! Bolo by obrovskou chybou zaváhať a podceniť doma Zlaté Moravce, ktoré sú na desiatom mieste a bojujú o každý jeden bod ako o život. Liptáci uspeli pred týždňom aj s veľkou maródkou, čo len svedčí o kvalite a šírke kádra, v ktorom sa všetci bijú za jedného a jeden za všetkých. V septembri však ViOn nezdolali, u súpera remizovali 2:2 a hoci štvorgólový zápas nestranného fanúšika poteší, takýto výsledok by Struhárovmu mužstvu zrejme nevoňal.

Trenčín - Žilina (sobota, 15.00, VOYO) 

Súboj siedmeho s piatym tímom Fortuna ligy je nielen zápasom ašpirantov na európske poháre, ale v prvom rade bojom o holé prežitie v skupine o titul! Po tom, čo v Trenčíne skončil tréner Peter Hlinka, dočasne prevzal taktovku Juraj Ančic a jeho prvá misia bude mimoriadne náročná. Trenčania však majú v pamäti skvelé septembrové víťazstvo v Žiline 3:1 a práve od tohto výsledku sa chcú odraziť aj na domácom štadióne. Nielenže chcú, ale dokonca musia, inak im môže horná polovica tabuľky výrazne utiecť a času na nápravu je ukrutne málo. Ani Žilina na piatom mieste nemá istotu či pohodu, DAC jej odskočil na sedembodový rozdiel a Sereď s Trenčínom či Michalovcami sú za ňou s rozdielom jediného víťazného zápasu.

Slovan - DAC 1904 (nedeľa, 17.00, VOYO, Dajto) 

Po vypadnutí z Konferenčnej ligy UEFA zostávajú Slovanu boje na domácej scéne, ligovej aj pohárovej. Vo Fortuna lige privíta v nedeľňajšom šlágri Dunajskú Stredu, ktorá bola pred sezónou opäť pasovaná za jeho hlavného vyzývateľa v bitke o titul. Viaceré výsledkové kotrmelce však odsunuli DAC na druhú koľaj a zo štvrtej priečky myslí predovšetkým na európsku miestenku. Bolo by však určite veľmi sladké aspoň čiastkovým úspechom Slovanu skaziť zatiaľ skvelú jeseň a postarať sa o jeho druhú prehru. Otázne je, či to DAC zvládne na štadióne súpera, kvalita je totiž na strane belasých.