​Boj o top 6 vrcholí, Senica s Trenčínom v zápase o všetko

​Boj o top 6 vrcholí, Senica s Trenčínom v zápase o všetko

Pozvánka na zápasy posledného jesenného, resp. 19. kola Fortuna ligy.

DAC 1904 - Ružomberok (piatok, 17.00, VOYO, Nova Sport) 

Azda už aj s Jánom Maslom na lavičke nastúpia Ružomberčania v MOL aréne proti jednému z dvoch súperov, ktorí ich v tejto zdolali. Bude to zároveň priamy súboj o jesennú tretiu priečku, pred ktorého začiatkom ale majú Liptáci trojbodový náskok na svojho rivala. Sériu troch víťazstiev 3:0 síce prerušili domáciu remízou 1:1 s ViOn-om, skvelú jeseň ale určite túžia zakončiť ďalším úspechom. DAC v štyroch zápasoch pod vedením nového trénera Janeira ešte neinkasoval a získal desať bodov. Hoci v tomto ohľade sa mu darí, herný prejav tímu je ešte potrebné v mnohom vylepšiť. Každopádne, proti Ružomberku to určite nebude zápas na krásu, ale tvrdý súboj o dôležité body aj v snahe o  získanie európskej miestenky.

Pohronie - Liptovský Mikuláš (sobota, 15.00, VOYO) 

Na prehru 1:5 v prvom vzájomnom dueli v Poprade nemôžu Žiarčania myslieť, jeden z najkritickejších momentov sezóny už hodili za hlavy. Čo je však zlé, nepoučili sa, ani nezlepšili a stále sú na poslednom mieste tabuľky. Práve domáci vzájomný zápas s nováčikom z Liptovského Mikuláša je preto pre nich svetlom na konci tunela. Súper, ktorého túžia zdolať a zmazať vysoké  šesťbodové manko v tabuľke. Aj psychicky by im veľmi pomohlo vyhrať posledný jesenný duel. Ak sa stane opak a uspejú Liptáci, urobia v polovici sezóny obrovitánsky krok smerom k záchrane. Prípadná remíza by tentoraz viac potešila hostí, ráta sa im každý bod a náskok zostane nezmenený.

Senica - Trenčín (sobota, 15.00, VOYO) 

Siedmy a ôsmy tím tabuľky hľadajú cesty, akými sa dá predrať do prvej šestky, pretože času je ukrutne málo. Jeden jesenný duel a tri v úvode jari rozhodnú o tom, či ešte preskočia Sereď alebo senzačne Žilinu, no jej šesťbodový náskok sa už zdá byť komfortný. Je veľmi pravepodobné, že práve vzájomný zápas jedného z dvojice „odpáli“ a druhému zvýši šancu bojovať v skupine o titul. V Senici teda pôjde o všetko. Trenčania prehrali štyrikrát v rade, domáce prostredie aj forma hovoria v prospech Záhorákov, no papierovo je zápas nesmierne vyrovnaný.

Sereď - Spartak (sobota, 15.00, VOYO) 

Šiesta Sereď zubami-nechtami bojuje o udržanie sa v hornej polovici tabuľky. Podariť sa jej to môže druhýkrát v krátkej fortunaligovej histórii od postupu, no čaká na ňu mimoriadne náročná úloha. Na Štadióne Antona Malatinského, kde má Sereď domov dočasný a Trnava trvalý, si to totiž rozdá práve s bílími andelmi. Tí strácajú na Slovan z druhého miesta šesť bodov a na diaľku určite fandia Žiline, aby belasých potrápila a sami sa im mohli priblížiť na dostrel. Prvý krok však musia urobiť zverenci trénera Gašparíka, nič iné ako víťazstvo sa im jednoducho neráta.

FC ViOn - Michalovce (sobota, 15.00, VOYO) 

Zemplínčania sú mužstvom protikladov. V polovici jesene mali skvostnú formu a vyhrievali sa aj na štvrtom mieste, aktuálne sú však deviati, hoci s dvadsiatimi bodmi a päťbodovým náskokom práve na ViOn. Ak v sobotu domácich zdolajú, budú mať pokojnú zimu s umiestnením na hranici prvej šestky. Na diaľku o ňu stále bojujú so Senicou, Trenčínom a Sereďou, k úspechu však opäť potrebujú nájsť recept na víťazstvá. Podobne je na tom ViOn, akurát ten má iný cieľ - vyhnúť sa boju o záchranu. Aj preto domáci berú iba tri body, remíza im veľa nerieši.

Žilina - Slovan (nedeľa, 17.00, VOYO, Dajto) 

Bonbónik pod Dubňom na záver jesene, piata Žilina vyzve majstrovský Slovan. Naďalej platí, že belasí prehrali iba jediný fortunaligový duel v sezóne, kým Žilina až šesť a aj preto je po osemnástich kolách rozdiel medzi týmito celkami nevídane vysoký. Devätnásťbodové manko už Žilina asi nezmaže, no víťazstvom si sama môže výrazne pomôcť. Jednak stále nemá istotu skupiny o titul, no a samozrejme určite túži po účinkovaní v pohárovej Európe, ktorá je pre tento klub už akousi tradíciou. Potrebuje preto zdolávať silných súperov a prečo nie hneď aj toho najsilnejšieho?