​Preview: Slovan s prvou šancou na titul, Spartak vyzve trápiacu sa Žilinu

​Preview: Slovan s prvou šancou na titul, Spartak vyzve trápiacu sa Žilinu

Pozvánka na zápasy 5. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul: 

Trnava – Žilina (sobota, 18.00, VOYO) 

Po vydarenom úvodnom semifinále Slovnaft Cupu proti Senici (3:0) nastúpia Trnavčania bez dištancovaného Martina Škrtela doma proti Žiline. Šošonom sa v aktuálnej fáze sezóny vôbec nedarí a v skupine o titul majú jasne najhoršie výsledky. Talent a kvalita, ktoré v tíme driemu, sa však kedykoľvek môžu opäť prejaviť a znepríjemniť súperom cestu za bodmi. Domácim favoritom je totiž Spartak, ktorý prišiel o druhé miesto, ale dvojbodová strata na Ružomberok je stále riešiteľná a bílí andeli sa pokúsia čo najskôr vrátiť na pozíciu korunného princa súťaže.

Slovan – Dunajská Streda (nedeľa, 17.00, VOYO, Dajto) 

Líder tabuľky môže už po nedeli oslavovať obhajobu majstrovského titulu. Ak Slovan doma uspeje s DAC a Ružomberok nevyhrá so Sereďou, bude vymaľované. Akurát že zápas v Trnave (Sereď – Ružomberok) sa hrá o hodinu neskôr, a tak si belasí na výsledok počkajú v šatniach. DAC mal byť najväčším vyzývateľom Weissovho celku v boji o titul, čo sa nestalo, no stále je tu šanca napraviť si renomé a rivalovi aspoň pokaziť záver sezóny. Po štyroch zápasoch bez víťazstva však tomu musia uveriť predovšetkým sami hráči Dunajskej Stredy.

Sereď – Ružomberok (nedeľa, 18.00, VOYO) 

Dve najpríjemnejšie prekvapenia sezóny si to rozdajú o cenné tri body v skupine o titul. Seredčania sú radi, že sa do nej vôbec dostali a užívajú si dokonca bitku o štvrté miesto s Dunajskou Stredou. Ružomberok šokuje dokonca druhou priečkou, ktorú chce v Trnave s nepríjemným súperom potvrdiť ďalšími tromi bodmi. Oba vzájomné zápasy v základnej časti „Ruža“ vyhrala (3:2v, 3:1d) a trojbodovo túži rozkvitnúť aj tentoraz.

Skupina o záchranu: 

Liptovský Mikuláš – Michalovce (piatok, 17.00, VOYO, Nova Sport) 

Skvele hrajúci nováčik z Liptova síce ukončil šnúru bez prehry po porážke 0:3 s Trenčínom, na desiatom mieste sa však cíti veľmi dobre a nechce oň prísť za žiadnych okolností. Aby sa Mikulášania nenamočili do baráže, musia predovšetkým „doma“ v Poprade naďalej bodovať. Ich súper z Michaloviec vyhral tri z posledných štyroch duelov a oba pod vedením nového tréner Hrnčára, hoci s tesnými výsledkami 1:0. Impulz v michalovskej kabíne obnovil túžbu po siedmom mieste, strata na Trenčín je iba dvojbodová.

Senica – Pohronie (sobota, 18.00, VOYO) 

Tri prehry v štyroch zápasoch zosunuli Seničanov na deviate miesto, ale nahraný majú dostatok bodov na to, aby sa neobávali záchranárskych bojov. Ak sa ale chcú vyhnúť aj baráži, ešte musia zabrať, päť bodov na ViOn stále nie je veľký náskok znamenajúci istotu. Posledné Pohronie už vo Fortuna lige iba dodýchava a je možné, že cez víkend bude jeho osud spečatený. V kabíne si to však nik nepripúšťa a na Záhorie pricestujú Žiarčania uspieť a na diaľku potešiť fanúšikov.

Trenčín – Zlaté Moravce (pondelok, 18.00, VOYO) 

Po troch výhrach v sérii si Trenčania trúfajú aj na predposledný ViOn, doma sú jasným favoritom. ViOn sa ale potrebuje odraziť z barážovej priečky a akýkoľvek bodový zisk pod Čákovým hradom by bol cenný. Trojbodová strata na Liptovský Mikuláš nie je veľká, Zlatomoravčania určite budú chcieť nováčika prekonať vo vzájomnom zápase, ale práve k tomu potrebujú, aby sa ich strata nenavýšila. Trenčania sa spoliehajú na nečakanú Kadákovu streleckú formu, s trinástimi gólmi je líder AS najlepším strelcom Fortuna ligy a je veľmi pravepodobné, že v závere sezóny budú hrať  spoluhráči čoraz viac práve naňho.