Pod Dubňom v znamení ofenzívy, favoritom kola Slovan

Pod Dubňom v znamení ofenzívy, favoritom kola Slovan

Pozvánka na zápasy 14. kola Fortuna ligy. Až tri zápasy si môžu fanúšikovia vychutnať pred televíznymi obrazovkami.

Michalovce – Senica (sobota, 14.00) 

V rýchlom zápasovom kolotoči sa tréner Senice Anton Šoltis opäť postaví proti Michalovciam, na lavičke ktorých načal svoju kariéru lodivoda v najvyššej súťaži. Káder Zemplínčanov sa však už značne zmenil a výhoda znalosti prostredia tak u kouča hostí v podstate odpadá. Senica je s dvanástimi bodmi na deviatom mieste a iba o skóre pred sobotňajším súperom. Oba tímy vyhrali aj remizovali po tri z trinástich odohraných duelov a pripísali si k nim sedem prehier. Súboj tabuľkových susedov nemá výrazného favorita, veď Michalovce získali doma sedem bodov rovnako ako Senica u súperov. V augustovom vzájomnom zápase Záhoráci vyhrali pohodlne 3:0, je však potrebné dodať, že michalovský tím bol iba vo výstavbe a dnes je už pomerne kvalitnejší.

Pohronie – Trnava (sobota, 14.00) 

Trnava vidí šancu vrátiť sa do boja o prvú trojku, Pohronie sa potrebuje odlepiť od dna tabuľky. Domáci sú na poslednom mieste zaslúžene, veď vyhrali zatiaľ iba jediný duel so Žilinou a nepomáha im ani status remízového kráľa ligy so siedmimi nerozhodnými výsledkami. Spartak v posledných týždňoch strieda výhry s prehrami, pred reprezentačnou prestávkou uspel gólom Yusufa 1:0 v Ružomberku. V Žiari nad Hronom bude v roli favorita, hoci doma s týmto súperom iba remizoval 1:1.

Sereď – Ružomberok (sobota, 14.00) 

Vo veľkom štýle sa do dresu Serede vrátil útočník Miloš Lačný, ktorý krásnym gólom v nadstavenom čase rozhodol o utorkovej remíze v dohrávke v Senici 2:2. V sobotu sa predstaví proti Ružomberku, ktorého dres si takisto v minulosti obliekal a je isté, že bude mať opäť gólové chúťky. Liptáci si pokazili víťaznú sériu neúspechmi s Trenčínom a Ružomberkom a po dvoch prehrách potrebujú opäť bodovať, lebo padli do spodnej šestky. O dva body menej má ôsma Sereď, čiže aj v tomto prípade uvidíme súboj tabuľkových susedov.

Žilina – Trenčín (sobota, 15.00, RTVS) 

Šláger kola pod Dubňom, kde sú aj tento rok obaja súperi doma. Tretí hrá s predposledným, no je všeobecne známe, že kvalita trenčianskeho mužstva je vyššia ako výsledky, ktoré dosahuje. V Žiline očakávame ofenzívne ladený zápas s gólmi na oboch stranách, napríklad ako naposledy, keď „šošoni“ vyhrali 4:2, hoci vtedy boli ako domáci vedení Trenčania. V posledných piatich vzájomných dueloch Žiliny a Trenčína padlo dovedna devätnásť gólov.

Nitra – Dunajská Streda (sobota, 15.00, Orange Šport) 

Po domácej prehre 0:3 so Žilinou Nitrančania klesli na šieste miesto, ktoré je však z ich pohľadu stále veľmi príjemné. Doma proti Dunajskej Strede zažijú opäť zápas s favoritom, dokonca jedným z najväčších, čo je pri neúčasti fanúšikov poriadne tvrdý oriešok. Hosťujúci DAC je druhý o skóre za Slovanom, no varovným prstom je, že z ostatných štyroch zápasov vyhral iba jediný, pričom  v posledných dvoch remizoval.

Slovan – Zlaté Moravce (nedeľa, 15.00, Orange Šport) 

Favorit kola je jasný, majstrovský Slovan privíta Zlaté Moravce. Hoci je ViOn stále na peknej štvrtej priečke, úspech na Tehelnom poli môže preň byť veľkým sústom. Jedným dychom ale treba dodať, že Zlatomoravčania v augustovom domácom zápase Slovan zdolali 2:1, takže nič nie je nemožné, hoci belasí v tom čase uprednostňovali pohárovú Európu. Zaujímavý bude aj súboj kanonierov, líder streleckej tabuľky Filip Balaj má na konte desať gólov, najlepší Slovanista Ratao sedem.