Bez gólu to nepôjde…

Bez gólu to nepôjde…

Futbalisti Senice potvrdili v zápase s Nitrou (0:0), že sa zlepšujú. Svojho súpera pritlačili, vypracovali si aj šance, no nevyužili žiadnu. Logicky boli po bezgólovom výsledku veľmi nespokojní.

„Stratili sme body. Tréneri nás pripravovali na to, že Nitra bude hrať v hlbokom bloku a že zápas bude o prvom góle. V prvom polčase sme mali dve veľké šance, trafili sme žrď. Bohužiaľ, bez gólu to nepôjde. Mali sme príležitosti na skórovanie, tlačili sme sa do zakončenia. Ťažko sa mi hodnotí, prečo nám to napokon nevyšlo. Asi sme boli málo agresívni v pokutovom území. Z jednoznačného zápasu sme bohužiaľ vydolovali jediný bod,“ hodnotil po stretnutí kapitán Juraj Piroska. 

Pravda je, že mužstvo potrebuje ešte čas. Senica má nového trénera a v základnej zostave v sobotu nastúpilo šesť hráčov, ktorí neboli na súpiske počas jari. „Áno, sme spolu veľmi krátko. Každý, kto hral futbal, vie, že mužstvo nedáte dohromady za dva-tri týždne. Pred dvoma dňami prišli ďalší dvaja noví hráči. Prechádzame prestavbou, potrebujeme trochu času. Nechcem ale, aby to znelo ako univerzálna výhovorka. Chceli sme nad Nitrou vyhrať a aj sme mali vyhrať. To treba otvorene povedať,“ skonštatoval najskúsenejší hráč senického kádra. 

Juraj Piroska nastupuje v prebudovanej Senici pod hrotom. Úplne hore hráva vysoký útočník Tomáš Malec, ktorý vďaka svojím parametrom ponúka mužstvu nové možnosti. Tie však ešte jeho spoluhráči nedokážu stopercentne využiť. „Musíme si na to zvyknúť. Predtým sme nemali vysokého hrotového útočníka. Pre viacerých chlapcov je to nová situácia. Verím, že po reprezentačnej prestávke budeme oveľa silnejší a začneme zbierať viac bodov,“ povedal Juraj Piroska, ktorému sa spolupráca s Tomášom Malecom pozdáva. „Je to inteligentný futbalista a výborný chlapec. Škoda len, že buď on, alebo niekto ďalší, tentoraz neskóroval.“   

SPOKOJNÍ S BODOM 

Kým Seničania boli s bodom z duelu s Nitrou nespokojní, hostia si pochvaľovali. Hráči spod Zobora si uvedomovali, že v zápase toho ukázali pramálo. Dokonca ani len netrafili priestor bránky. „Vzhľadom na priebeh musíme byť s bodom spokojní. Z našej strany to bol skôr boj ako kvalita. Niekedy to ale musí byť asi aj takto. Mali sme kvalitného súpera, Senica sa neustále posilňuje a zlepšuje. Aj v tomto zápase ukázal náš súper svoju silu. Sme radi, že sme neinkasovali. Škoda, že sme neskórovali, ale bod nie je zlý,“ povedal brankár Nitry Dávid Šípoš. Senica síce v zápase dominovala, ale gólman reprezentácie do 21 rokov toho nemusel veľa riešiť, lebo obrana hostí fungovala solídne. „Chalani to mali ťažké v súbojoch s Tomášom Malecom. Dokázali ho až na jednu-dve možnosti ustrážiť. Boli svedomití a odhodlaní, hádzali sa do striel,“ uzavrel Dávid Šípoš.