Posledné kolo v znamení osláv a rozlúčiek

Posledné kolo v znamení osláv a rozlúčiek

Pozvánka na zápasy 10. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy.

Skupina o titul:

Ružomberok - Sereď (sobota, 17.00) - VOYO

Po prvotnej oslave istoty druhého miesta vďaka výhre v Dunajskej Strede to Ružomberčania naposledy v sezóne naplno rozbalia aj pred vlastnými fanúšikmi pod Čebraťom. Rozlúčka s famóznou sezónou prinesie duel so súperom, ktorý píše poslednú kapitolu svojej fortunaligovej existencie. Zvláštnu športovú motiváciu v tomto zápase nemá nik, no hostia hrajú o svoju hrdosť a možno aj povšimnutie u nového zamestnávateľa, kým domáci chcú ešte raz vyčariť úsmevy na tvárach fanúšikov a následne sa pripraviť na pohárovú Európu. Očakávame pohodový zápas a veríme, že bude plný pekných akcií a gólov.

Slovan - Žilina (sobota, 17.00) - VOYO, DajTo

Kým v Ružomberku oslávia druhé miesto, na Národnom futbalovom štadióne sa  bude oslavovať majstrovský titul. Belasí opäť dokázali, že vo Fortuna lige sú v posledných rokoch bezkonkurenčne najlepší, o čom svedčí trinásťbodový náskok pred druhými Liptákmi a len dve prehry v celej sezóne. Rovnako úspešná bola prvá zo štyroch majstrovských sezón v sérii 2018/19, kedy prehrali dvakrát a nazbierali až osemdesiat bodov, aktuálne ich majú na konte o sedem menej. Žilinčania s nevôľou prijali zmeny v obsadení baráže o Konferenčnú ligu, v ktorej sa stretnú so silným Trenčínom, aj preto je ale možné, že v metropole sa budú šetriť na najdôležitejšie zápasy sezóny.

Trnava - Dunajská Streda (sobota, 17.00) - VOYO, NovaSport

Pekná rozlúčka so sezónou to bude aj v Trnave, ktorá skončí na tretej priečke. Pre Spartak je to dobré vysvedčenie, hoci bílí andeli predsa len azda o čosi viac túžili ponaháňať súperov na čele. V slovenskom Ríme si zároveň poslednýkrát obuje „profesionálne“ kopačky dnes už hrajúca legenda nášho futbalu Martin Škrtel a práve jeho „zbohom“ by mohlo prilákať fanúšikov navyše. DAC sa sústredí na baráž, meno súpera ešte nepozná, no bude to ôsmy tím fortunaligovej tabuľky.

Skupina o udržanie:

Liptovský Mikuláš - Zlaté Moravce (sobota, 17.00) - VOYO

Liptáci pred týždňom istotne netušili, čo vyviedli víťazstvom v Michalovciach. Súpera nielenže preskočili na ôsmej priečke, ale do vlastných rúk si vzali barážovú miestenku o Konferenčnú ligu! Dovolenky presunuté, ide o všetko. Mikulášania určite túžia doma (v Poprade) zdolať ViOn a nepripustiť stratu šance zabojovať o Európu. Hostia si odfúkli, baráž o udržanie proti Banskej Bystrici absolvovať nemusia a zostáva im len v pokoji dohrať sezónu. Pod vedením Jána Kociana však rozhodne nesmú opäť prehrať ako naposledy s Pohroním, to by im športová hrdosť nemala dovoliť, a tak to ešte môže byť obojstranne zaujímavý zápas.

Pohronie - Senica (sobota, 17.00) - VOYO

Žiarčania sa s Fortuna ligou lúčia už definitívne, o Senici sa to zatiaľ iba hovorí. Nechajme problémy Záhorákov bokom. V sezóne nazbierali viac ako dvojnásobok počtu bodov svojho súpera, no favoritom v omladenej dorasteneckej zostave opäť nebudú. Hrajú síce sympaticky, ale mladíci už štyri zápasy neskórovali. Posledné víťazstvo Seničanov sa datuje k domácemu zápasu s Pohroním a aj preto majú Žiarčania čo oplácať. Pred zostupom do druhej ligy sa chcú fanúšikom poďakovať za priazeň tromi bodmi a len štvrtým víťazstvom v sezóne.

Trenčín - Michalovce (sobota, 17.00) - VOYO

Už naisto ôsmy Trenčín sa sústredí na baráž proti Žiline, naopak, Michalovčania pustili miestenku z rúk domácou prehrou s Liptovským Mikulášom. Pravda, vtedy o tom ešte nevedeli. Stále ale majú šancu vyzvať DAC, no potrebujú nielenže uspieť pod Čákovým hradom, ale zároveň aj pomoc od ViOn-u. Bude iba na nich, či sa už poponáhľajú na dovolenky, alebo ešte zaberú a vybojujú si zaujímavú barážovú možnosť. Trenčín je v spodnej šestke dominantný, no práve Michalovciam má čo vracať, keďže doma ho zdolali 1:0.