Senica aj proti Rapidu, témou dňa hľadanie investora

Senica aj proti Rapidu, témou dňa hľadanie investora

Od toho, či a ako sa zmení majiteľská štruktúra FK Senica, by sa mali odvíjať aj jarné ambície klubu.

Futbalisti FK Senica absolvujú zimnú prípravu na jarnú časť Fortuna ligy na Slovensku. Zverencom trénera Michala Ščasného patrí v tabuľke po jeseni 9. miesto s náskokom piatich bodov na posledný FK Pohronie a so štvorbodovou stratou na prvú šestku. Na pondelňajšom zraze sa hlavnému trénerovi hlásil oklieštený káder. "Dnes nás bolo dvanásť hráčov plus dvaja brankári s tým, že zajtra sa pripoja ešte dvaja dorastenci. Postupne sa budú vracať ďalší hráči, v stredu Klapan, neskôr aj Denis Baumgartner, ktorý je s dvadsaťjednotkou. Odišli Bonsu a Ramirez do Caracasu, Castaneda odišiel do Sheriffu Tiraspoľ, El Moudane išiel do Maroka," povedal pre TASR hlavný kouč Senice.

Na rozdiel od uplynulých sezón bude tohtoročná zimná príprava Záhorákov prebiehať v domácich podmienkach. Pred štartom fortunaligovej jari mali odohrať päť prípravných zápasov, podobne ako počas letnej prípravy. "Z programu nám vypadla Austria Viedeň, ktorá si vraj zohnala sponzora a ide na sústredenie. Takže v tom termíne nemáme súpera a zháňame niekoho iného. Generálku budeme mať s Rapidom Viedeň," vysvetlil Ščasný.

V Senici v týchto týždňoch riešia najmä otázku nového investora, keďže súčasný majiteľ zrejme utiahne finančné kohútiky. "Musíme najmä zastabilizovať káder, keďže terajší majiteľ avizoval, že už nebude investovať toľko do Senice. Otázka je, či sa podarí zohnať nového investora, inak by mohol nastať veľký problém s odlivom hráčov. Ak sa vyrieši nový investor, cieľom bude určite prvá šestka s tým, že zostane tento káder, ktorý je a prípadne sa doplní. Alebo to dopadne tak, že nový investor nebude a bude to čisto o záchranu s mladými hráčmi. Bola by škoda, ak by mali odísť všetci hráči, ktorí urobili obrovský progres. Mrzelo by ma, ak by sa to malo rozpadnúť," dodal Michal Ščasný.

   

Program prípravných zápasov Senice:

18. januára o 11.00: FK Senica - FC Petržalka
22. januára o 13.00: FK Senica - FK Dubnica
25. januára o 11.00: FK Senica - KFC Komárno
8. februára o 14.00: Rapid Viedeň - FK Senica