Skvelá štvrťhodinka rozhodla zápas pre DAC

Skvelá štvrťhodinka rozhodla zápas pre DAC

Dunajská Streda potvrdila proti Podbrezovej priaznivú štatistiku zo vzájomných domácich stretnutí.

V rámci 4. nadstavbového kola ju zdolala 3:1 a vyšvihla sa už do prvej trojky, čo je jej cieľ do zvyšku aktuálnej sezóny Niké ligy.

DAC nemal najlepšiu bilanciu z ostatných súťažných vystúpení (jediná výhra zo šiestich pokusov), ale proti „železiarom“ sa mohol oprieť o silný úvod. Už po šesťdesiatich sekundách sa po centri Mendeza presadil nikým nekrytý Kone. V 8. minúte zužitkoval výbornú prihrávku Andzouanu šikovne Trusa a o ďalších osem minút, po ďalšom zaváhaní „spiacich“ hostí, sa práve Trusa s Konem ocitli sami pred Rehákom. Situáciu vyriešili ideálne, prvý menovaný prihral na druhý presný zásah Konemu a o držiteľovi troch bodov bolo prakticky rozhodnuté. Podbrezová tesne pred prestávkou síce znížila, keď si dlhý pas Bartoša ideálne spracoval Sanusi a druhým dotykom prekonal Popoviča, ale na ďalšie zásahy sa už Horehronci, napriek niektorým vydareným pasážam a akciám, nezmohli. 

Podbrezovej chýbali góly

Mužstvo trénera Romana Skuhravého prehralo v Niké lige piatykrát po sebe a celkovo má po zime na konte jediné víťazstvo. V MOL aréne zaznamenalo štvrtú ligovú prehru po sebe. „Prostredie v Dunajskej Strede je špecifické v tom, že herne tu väčšinou vyzeráme dobre, ale výsledky nikdy neprídu. Veľakrát sme aj vyhrávali, dali sme prvý gól, ale aj tak nám to nevyšlo. Teraz sme dostali prvé tri góly v pätnástich minútach. Budem sa opakovať, že z pohľadu hry to vyzerá fajn, ale nevieme skórovať a potom ani vyhrať,“ rozhovoril sa v pozápasovej mixzóne kapitán neúspešných hostí Mikuláš Bakaľa. 

Zároveň priznal, že aktívne napádanie, ktoré žlto-modrí vytiahli od úvodného hvizdu, robilo jeho tímu problémy. „Bolo to tak. Nevedeli sme na to reagovať. V tomto smere sme mužstvo, ktoré zbiera skúsenosti. Videli sme, že DAC na nás vybehol od prvej minúty, pressoval naplno a my sme sa stále snažili hrať cez krátke prihrávky, čo nám veľmi nesvedčalo. Keď ku nám súperovi hráči stihli pristúpiť, hrozilo nám nebezpečenstvo. Mali sme to zmeniť, rozkúskovať, hrať im viac za obranu. To sme neurobili, tam chýbali spomenuté skúsenosti. Samozrejme, musí to vychádzať aj od nás, hráčov zozadu, že niečo zmeníme a nebudeme sa toľko zahrávať s osudom,“ odvíjal ďalšie myšlienky Bakaľa. 

Vzhľadom na Sanusiho gól do šatne ešte svietila Podbrezovej cez prestávku nádej na bodový zisk. Aký bol teda plán do druhého polčasu? „Chceli sme dať čo najskôr kontaktný gól. Naša hra ku koncu prvého polčasu už vyzerala dobre. Aj v kabíne sme si hovorili, že do toho dáme všetko a ideme sa ešte pobiť o výsledok. Nastúpili sme dobre, v druhom polčase to už z našej strany spĺňalo určité parametre. Bol to výborný zápas, chýbali tomu len góly. Mali sme šance, strely, ale nedotiahli sme to do konca,“ dodal Mikuláš Bakaľa. 

Priaznivé domáce prostredie

V domácom drese predviedol výborný výkon útočník Matej Trusa, ktorý jeden gól dal a druhý pripravil Konemu. „Predviedli sme skvelý úvod, fantastický. Niečo sme si pred zápasom sľúbili a povedali, a presne tak sme potom k tomu aj pristúpili. Aj vďaka tomu sa tešíme z víťazstva,“ povedal Matej Trusa. 

Dunajskej Strede sa v domácom prostredí v Niké lige darí, neprehrala už deväťkrát po sebe. Rozmenené na drobné, šesťkrát sa počas tejto série tešila z výhry a trikrát remizovala. „MOL Aréna je náš hrad a tak by to malo byť! Fanúšikovia nás ženú k dobrým výkonom a víťazstvám. Sme radi, že sú tu s nami každý zápas,“ dodal slovenský útočník v službách DAC.