Jedenásť pre Martina Rymarenka aj Dominika Takáča

Jedenásť pre Martina Rymarenka aj Dominika Takáča

​Veľkonočné kolo prialo viac domácim, ktorí dokázali zvíťaziť v troch zápasoch.

Neporaziteľnosť Františka Straku pokračuje a Spartak vyhral ďalší dôležitý duel. Tretie kolo nadstavbovej časti prinieslo viacero zaujímavých momentov na všetkých ligových trávnikoch.

Striedanie, gól, červená karta   

Zápasy medzi Ružomberkom a DAC v aktuálnom ligovom ročníku neskončili inak než remízou 1:1. Potvrdilo to aj ich piatkové stretnutie pod Čebraťom, v ktorom každý tím vyhral jeden polčas. Prvýkrát v sezóne dostal šancu v bráne Liptákov devätnásťročný Dominik Ťapaj, ktorého v 38. minúte prekonal z bieleho bodu Moussa Kone. Ústrednou postavou duelu bol stredopoliar Adam Tučný. Na ihrisko sa dostal po polčasovej prestávke a jeho jediná strela bola zároveň gólovou. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby však po lakti v tvári Mateusa Brunettiho inkasoval červenú kartu a Ružomberok v desiatich dokráčal k prvej jarnej remíze.   

Marcelliho finiš   

Slovan sa po reprezentačnej prestávke vrátil na víťaznú vlnu, hoci dlho to na výhru „belasých“ v zápase s Podbrezovou nevyzeralo. Až v samotnom závere duelu, v nadstavenom čase to vzal na seba jeden z najmladších hráčov, 18-ročný Nino Marcelli a svojím ôsmym gólom v premiérovej sezóne zabezpečil domácim tri body. „Tréner mi povedal, nech to rozhodnem gólom či prihrávkou. Dlho som si počkal na takúto loptu, našťastie, prišla v poslednej minúte, a skóroval som,“ prezradil v rozhovore pre klubové médiá Marcelli. Mužstvo trénera Vladimíra Weissa st. znovu ukázalo, že závery duelov s Podbrezovou výborne zvládla – v stretnutí šiesteho kola základnej časti totiž po 90 minútach slovanisti dokonca prehrávali o gól, dvoma presnými zásahmi v nadstavenom čase však vtedy dokázali otočiť skóre a zvíťaziť.   

Radosť Nina Marcelliho z ôsmeho ligového gólu v sezóne bola obrovská. Foto: TASR

Petrák opäť gólovým žolíkom   

Zemplín po vedením trénera Františka Straku v tejto sezóne ešte neprehral. Toto konštatovanie platí aj po jeho piatom zápase na lavičke Michaloviec, ktorý skončil bezgólovou remízou na Záhorí. V tabuľke tak jeho tím síce znovu o čosi viac odskočil posledným Zlatým Moravciam, ale zároveň nabral štvorbodovú stratu na Košice, ktoré v sobotu vyhrali práve vo ViOn Aréne. O víťazný gól sa postaral striedajúci Bernard Petrák, ktorému podobný kúsok vyšiel už po druhýkrát v sezóne.   

Najlepší strelci? Tí z Dukly   

Aké číslo na drese, toľko gólov na konte. Možno také niečo si povedal útočník Dukly Martin Rymarenko, ktorý v zápase s Trenčínom skóroval hneď dvakrát a v tabuľke strelcov sa dotiahol na svojho 11-gólového spoluhráča Roba Polievku. Kapitán Banskobystričanov momentálne absentuje pre zranenie, jeho spoluhráči však ukazujú, že ho v útoku dokážu zastúpiť. Proti Trenčínu skórovali štyrikrát a upevnili si siedmu priečku v tabuľke. „Pekná vizitka pre celý klub aj pre nás jednotlivcov. Dúfam, že Robo sa dá čo najskôr dokopy, aby sme si to mohli rozdať spolu na ihrisku a potiahnuť Duklu k dobrému umiestneniu,“ povedal po stretnutí Rymarenko na margo súboja o korunu kráľa strelcov.

Spartak potešil (nielen) detských fanúšikov ďalšou výhrou   

Jedenástka bola jedným z hlavných čísel aj po nedeľňajšom zápase medzi Spartakom a Žilinou. Pred zrakom viac ako tisícky detí na tribúnach vyprevadili hráčov na trávnik deti v krojoch. Najvyššia návšteva kola (6513 divákov) videla len jeden gól. Presný zásah Philipa Azanga z 24. minúty musel odobriť systém VAR. Po DAC a Slovane tak Trnavčania zdolali na nulu aj žilinských „šošonov“ a potvrdili svoje umiestnenie na druhej pozícii v tabuľke. A tá jedenástka? Domáci brankár Dominik Takáč jedenásty raz v sezóne vychytal čisté konto a v tejto štatistike sa dostal na čelo brankárskeho poradia.