Lepšie proti vetru

Lepšie proti vetru

Futbalisti Skalice si v sobotu podelili body s Michalovcami po bezgólovej remíze. Záhoráci zostali na deviatej priečke, Zemplínčania sú predposlední.

Každý, kto niekedy zavítal na skalický Letňák, zistil, že vietor tam fúka viac ako na iných štadiónoch. Počas uplynulého víkendu to však bola aj na tamojšie pomery poriadna fujavica. Hráči oboch tímov to veru nemali jednoduché. Kopnúť loptu vzduchom znamenalo spoliehať sa na náhodu, kam ju vietor pošle. Nuž a hru po zemi zase znepríjemňoval náročný terén. S ťažkými podmienkami sa lepšie vyrovnali hráči hostí, ktorí najmä v prvej polovici úvodného polčasu mali niekoľko dobrých šancí na otvorenie skóre. Van Kessel, Danko a Marcin robil defenzíve domácich problémy aj proti vetru, ale brankára Junasa neprekonali. Po zmene strán hrali už s vetrom v chrbte, no paradoxne v tomto čase sa viac dostali do hry Záhoráci. Ani oni však zo zlepšeného výkonu nič nevyťažili. Bezgólová remíza znamená, že Michalovce neprehrali ani v piatom ligovom stretnutí po sebe (3-2-0), no napriek tomu sa ich odskok na desiate Košice zvýšil na štyri body.

„Myslím si, že sme vzhľadom na náročné poveternostné podmienky odohrali veľmi dobrých prvých dvadsať minút. Dobre sme kombinovali a mali sme šance, ktoré sme nepremenili. V kontexte toho sme dva body stratili,“ povedal po stretnutí krídelník domácich Matúš Marcin a ďalej pokračoval: „Na druhý polčas sme sa chystali s tým, že budeme hrať s vetrom a bude to lepšie, len musíme veľa striedať. Paradoxne to vyzeralo z našej strany oveľa horšie.“ 

Skaličania sú na veterné podmienky zvyknutí, ale aj im robili veľké problémy. Celkovo sa im na jar nedarí. Pred zápasom s Michalovcami síce zvíťazili v Trenčíne (3:1), ale to je ich jediný triumf v tomto kalendárnom roku. „Bol to paradoxný zápas, keďže mužstvo s vetrom v chrbte si vypracovalo menej šancí. V prvom polčase sme ho mali my, lebo nám vyšiel žreb a chceli sme byť aktívni, ale prvých tridsať minút som mužstvo nespoznával. Nehrali sme to, čo sme chceli a práve aktivita nám chýbala. Hrali sme nesmierne komplikovane a s množstvom prihrávok dozadu. Pritom sme ich potrebovali smerovať kolmo dopredu a za obranu súpera. Po zmene strán sme hrali lepšie, nepúšťali sme už súpera do toľkých šancí a mali sme aj nejaké pološance. Na ťažkom teréne a v silnom vetre to mali náročné oba tímy a my musíme brať bod,“ poznamenal tréner Skalice Pavol Majerník, ktorého zverenci rovnaké podmienky nezvládli ani v predošlom prípravnom zápase, keď doma podľahli Banskej Bystrici 1:2. 

„Po zmene strán sme nechceli ísť pri rozohrávke do rizika a dať súperovi šancu z napádania získať lopty a udrieť. Preto sme to riešili jednoducho. S takýmito podmienkami by malo problém každé mužstvo, bolo to ozaj extrémne. Napriek tomu sme čakali, že víťazstvo v Trenčíne nás nakopne k lepšiemu výkonu i výsledku. Najmä v úvode sme však pôsobili veľmi nervózne a to sa potom prenieslo do celého zápasu,“ dodal Pavol Majerník.