Preview: Kto vyšibe počas veľkonočného kola najviac bodov?

Preview: Kto vyšibe počas veľkonočného kola najviac bodov?

V Trnave a v Banskej Bystrici sa uskutočnia priame súboje o druhú, resp. o siedmu priečku.

Niektoré tímy sa môžu v treťom kole nadstavbovej časti revanšovať za pohárové prehry, ďalšie majú šancu predĺžiť svoje bodové série.

Skupina o titul   

Ružomberok – DAC 1904 (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)   

Navlas rovnakými výsledkami, dvoma remízami 1:1, sa skončili predchádzajúce ligové stretnutia Ružomberka a Dunajskej Stredy. Liptáci však v závere februára práve na úkor DAC postúpili do semifinále Slovnaft Cupu a víťaznú emóciu si budú chcieť zopakovať aj na Veľký piatok pred domácim publikom. „Vieme ako sa proti DAC-u máme správať, aby sme boli úspešní. Je to tím, s ktorým keď si to roztiahneme a budeme hrať otvorene hore-dole, tak sa môže stať, že bude vedieť využiť tie priestory. Je to súper, ktorému nechceme dať priestor a nechceme mu dovoliť využívať naše zbrane. Myslím si ale, že toto stretnutie bude trošku iné. Správanie sa DAC-u začína byť trošku iné, hlavne čo sa týka hry bez lopty. Bude to úplne iný zápas, ako tie predchádzajúce a na to by sme mali byť pripravení,“ povedal tréner Ružomberka Ondřej Smetana pre klubový web. Jeho zverenci sa v prípade víťazstva môžu v tabuľke bodovo dotiahnuť práve na Dunajskú Stredu.   

Slovan – Podbrezová (sobota 17:30, Voyo zápas týždňa)   

Voyo zápas týždňa tentoraz rozohrajú na Tehelnom poli mužstvá Podbrezovej a Slovana. „Belasí“ síce vyhrali obe ligové stretnutia v tejto sezóne, ale nedávno podľahli Podbrezovej v pohárovom súboji. Pár dní po tomto zápase prišla ligová prehra so Spartakom. „Cieľom je, aby sme odčinili posledné výsledky, ktoré neboli ideálne. Nezvládli sme posledné dva zápasy a na to sme neboli zvyknutí. Ale musíme pracovať aj so skutočnosťou, že náš výkon nebol optimálny ani v ligovom zápase s Trnavou, ani v tom pohárovom. Nemyslím si však, že by sme do zápasu mali ísť s pocitom revanšu. V pohárovom zápase náš výkon nebol dobrý, nepresadili sme sa hore a keď sme otvorili záver zápasu, Podbrezová nám odskočila druhým gólom a tretím zápas zavrela. Snažili sme sa to s hráčmi zanalyzovať a vieme, že musíme pridať,“ povedal pre klubové médiá asistent trénera Boris Kitka s dôvetkom, že hoci Slovan má na čele tabuľky veľký náskok, naďalej chce získavať body.   

Spartak – Žilina (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)   

Tretie kolo nadstavbovej časti vyvrcholí súbojom Spartaka so Žilinou. Na Štadióne Antona Malatinského pôjde o veľa, víťaz stretnutia obsadí druhú priečku tabuľky. Oba prechádzajúce vzájomné zápasy vyhrala Žilina, pričom Trnavčania v nich nedokázali ani raz skórovať. Momentálne sú však výborne naladení, naposledy zdolali DAC aj Slovan, gólovo ich ťahá navrátilec Michal Ďuriš a svojich fanúšikov budú chcieť na Veľkonočnú nedeľu potešiť ďalším triumfom.   

Skupina o udržanie sa   

Skalica – Zemplín (sobota 15:00, Voyo)   

Michalovčania sú v laufe. Naposledy zdolali svojho košického rivala, ťahajú 10-bodovú šnúru a s cieľom bodovať určite pocestujú aj na Záhorie. Mužstvo Skalice sa však pred reprezentačnou prestávkou takisto tešilo z víťazstva, v Trenčíne vyhralo 3:1. Decembrový duel Skalice a Michaloviec skončil remízou, septembrový zvládli lepšie Skaličania. Uvidíme, kto bude mať väčší dôvod na radosť v sobotu.   

MFK Dukla – Trenčín (sobota 15:00, Voyo)   

V Banskej Bystrici sa uskutoční priamy súboj o siedmu priečku. V tabuľke majú domáci pred AS trojbodový náskok, jeden vzájomný zápas v tejto sezóne skončil remízou (1:1) a druhý najtesnejšou výhrou Trenčanov (1:0). Dukla na jar doma ešte nevyhrala, zlomiť to bude chcieť práve v stretnutí s trenčianskym tímom. „Chceme si to s nimi rozdať, odohrať čo najlepší zápas a snažiť sa vyťažiť čo najviac. Predchádzajúce zápasy s Trenčínom nám ukázali, že to bude s nimi vždy náročné. Hrajú kombinačný futbal, sú silní na lopte a robia veci v šprinte, vždy to takto bude. Bude na nás, ako budeme hrať my a či ich v týchto veciach dokážeme prekonať,“ povedal pre web MFK univerzál Marian Pišoja.   

FC ViOn – Košice (sobota 15:00, Voyo)   

Situácia v Zlatých Moravciach je jasná. ViOn stále čaká na svoje prvé víťazstvo v sezóne, ďalší pokus bude mať v sobotu proti Košiciam. Hostia odohrali počas reprezentačnej prestávky prípravný duel s maďarským mužstvom Spartacus Nyíregyháza s remízovou koncovkou. Čistý štít si udržal brankár Matúš Kira, ktorý pri kartovom treste Cristiana Figueireda bude strážiť bránu Košíc aj v zápase proti ViOnu: „Rozhodne sa na tohto súpera netreba pozerať tak, že ešte nevyhral. Toto musíme absolútne vypustiť z hlavy. Futbal je nevyspytateľný. My sa musíme sústrediť na seba a domácich brať ako každého protivníka.“