Prvá jarná výhra a návrat legionára

Prvá jarná výhra a návrat legionára

Yann Yao je späť v tréningovom procese skalického tímu.

Z prvého jarného víťazstva sa cez víkend tešili futbalisti Skalice. V skupine o udržanie sa zdolali Trenčín 3:1 a po zápase sa hovorilo najmä o góle Martina Černeka. Jeho spracovanie letiacej lopty a následné zakončenie totiž skutočne stáli za to.

Černekov gól sa v konečnom zúčtovaní nielenže ukázal ako víťazný, ale zároveň bol i premiérovým presným zásahom skalického obrancu v Niké lige. „Bol to môj prvý ligový gól, takže som veľmi rád, že padol práve v tomto zápase a dopomohol nám k víťazstvu. Bol som vo veľkej eufórii, nevedel som, čo mám robiť, kam mám skôr utekať. Ale hneď na to som sa musel prepnúť a znovu sa sústrediť na hru. Bol ešte dlhý čas do konca zápasu, takže tu nebol nejaký priestor na oslavy,“ povedal 29-ročný rodák zo Skalice pre klubový web.   

Yao opäť na súpiske

V sobotu v Trenčíne padli všetky štyri góly stretnutia v prvom polčase. Gólový účet načal Róbert Matejov, druhým v poradí bol práve Černekov gól, na ktorý o pár minút zareagoval domáci Artur Gajdoš. Poistku pridal v závere úvodnej časti hry Adam Morong. Výkon svojich spoluhráčov sledoval z lavičky aj Yann Yao, ktorý sa na súpiske Skalice objavil prvýkrát od začiatku novembra. Následne klubu niekoľko mesiacov nebol k dispozícii pre problematickú situáciu s vízami a administratívne záležitosti.   

„Bolo to náročné obdobie, počas ktorého som sa nemohol venovať tomu, čo rád robím. No vďaka podpore mojej rodiny a blízkych som to dobre zvládol až do môjho návratu,“ vyjadril sa krídelník z Pobrežia Slonoviny pre stránku MFK. Ako sám dodal, uvedomuje si dlhý výpadok a spoluhráčom chce čo najskôr opäť pomôcť na ihrisku: „Aktuálne sa mám dobre, ale aby som sa dostal späť do formy, musím pracovať viac ako ostatní chalani v tíme. Chcem sa k nim čo najskôr plnohodnotne pripojiť a dokončiť úspešnú sezónu s tímom.“   

Dôležité tri body

Sezóna bude pre skalické mužstvo pokračovať po reprezentačnej prestávke domácim duelom s Michalovcami. Martin Černek verí, že nedávna výhra celý tím správne naladila a poslúži ako odrazový mostík k ďalším víťazstvám: „V kabíne to bolo náročné obdobie plné nevydarených výsledkov. Mali sme hlavy trochu zle nastavené, ale dokázali sme sa s tým vysporiadať. Počas týždňa sme sa nastavili trochu inak, napokon to bolo vidieť aj v samotnom zápase. Pre nás sú to tri dôležité body, pretože do konca sezóny nás čaká ešte dosť zápasov a o ničom ešte nie je rozhodnuté. Verím, že nám toto nastavenie v hlavách zostane a budeme takto pokračovať aj ďalej.“