DAC 1904, Podbrezová aj Ružomberok do skupiny o titul

DAC 1904, Podbrezová aj Ružomberok do skupiny o titul

O konečnej podobe tabuľky po základnej časti museli rozhodnúť vzájomné zápasy.

Dráma až do poslednej minúty. Záver základnej časti priniesol tuhý boj na všetkých ihriskách, predovšetkým však na tých, kde sa rozhodovalo o účasti v skupine o titul. Z prvého miesta ide do nadstavbovej časti Slovan, nasledovaný Žilinou a Spartakom. Štvrté miesto si remízou so Žilinou poistili futbalisti Dunajskej Stredy. Ružomberok zvládol náročný zápas s Podbrezovou, vyhral 2:1 a obsadil šiestu priečku. O jedno miesto vyššie sa po 22. kole napriek prehre nachádza Podbrezová. 

Takto vyzerá výsledná tabuľka po 22. kole

ŠTYRIA 34-BODOVÍ

Banskobystrická Dukla remizovala s Košicami (1:1) a Trenčín zase so Skalicou (0:0). Nastala tak situácia, keď majú až štyri mužstvá zhodný počet bodov - 34. Vznikla preto pomyselná mikrotabuľka týchto štyroch tímov, v ktorej sa podľa Súťažného poriadku futbalu brali do úvahy v prvom rade body získané zo všetkých vzájomných zápasov. 

Najviac (11) ich získala Podbrezová, pretože má deväť bodov za výhry nad Trenčínom, Duklou aj Ružomberkom a ďalšie dva za remízy s Trenčínom a Duklou. Za ňou nasleduje Ružomberok, ktorý vyhral nad Trenčínom, Duklou aj Podbrezovou a v druhom zápase s Duklou remizoval. V mikrotabuľke teda má 10 bodov. Trenčín vyhral nad Ružomberkom aj nad Duklou a má na konte aj remízy s Podbrezovou a Duklou = 8 bodov. Dukla má tri body za tri remízy, s Podbrezovou, Trenčínom aj Ružomberkom.

Podrobný výklad pravidiel Súťažného poriadku, ako aj prehľad vzájomných zápasov, si môžete pozrieť tu. 

PROGRAM NADSTAVBOVEJ ČASTI

Už ďalší víkend začína nadstavbová časť. Tabuľka sa delí na dve polovice, medzi sebou bude dvojkolovo hrať prvých šesť tímov po skončení základnej časti a druhých šesť. Nadstavbová časť začne v Ružomberku, ktorý privíta v piatok 8. marca bratislavský Slovan. Desaťkolová nadstavba Niké ligy vyvrcholí v sobotu 18. mája. Po tomto termíne bude nasledovať ešte baráž o účasť v Niké lige a prípadne aj play-off o účasť v Európskej konferenčnej lige. 

Program nadstavbovej časti Niké ligy

Prvé kolo nadstavby ponúka šesťzápasovú porciu. Tu je program aj vrátane televíznych prenosov.