Preview: V očakávaní dramatického záveru základnej časti

Preview: V očakávaní dramatického záveru základnej časti

V 22. kole Niké ligy pôjde o veľa.

Derby, zápasy o prvú šestku aj o záchranu. Dôležitosť duelov 22. kola je pre väčšinu tímov obrovská, všetky sa začnú v sobotu o 17:00 h.

Ružomberok – Podbrezová (sobota 17:00, Voyo, Nova Sport)

Pod Čebraťom sa uskutoční priamy súboj o prvú šestku. Tabuľka velí obom mužstvám vyhrať, avšak, zatiaľ čo pre Podbrezovú by bol plný bodový zisk katapultom do skupiny o titul, Ružomberok sa bude musieť spoliehať aj na priaznivé výsledky na iných štadiónoch. Trénera „železiarov“ Romana Skuhravého bitka o top šestku vygradovaná až do posledného kola základnej časti neprekvapuje. „Je to každopádne o to krajšie a zaujímavejšie. Platí, že ak budeme nervózni a budeme sa báť, tak to nezvládneme. Situácia bude nakoniec taká, akú sme si zaslúžili. Oba tímy budú hrať na víťazstvo a kvalita rozhodne,“ povedal pre klubový web. V zápase 11. kola zvíťazili jeho zverenci nad Ružomberkom vysoko 5:0.   

MFK Dukla – Košice (sobota 17:00, Voyo)   

Aj futbalistov banskobystrickej Dukly čaká duel s veľkou váhou. Balansujúc na hrane prvej a druhej polovice tabuľky privítajú mužstvo z Košíc. Špeciálny zápas absolvuje Michal Faško, ktorý v minulosti v Banskej Bystrici pôsobil. Pre web FC povedal: „Situácia okolo šiesteho miesta je extrémne zaujímavá, keďže o účasť v prvej šestke bojuje až päť klubov. Každý jeden zainteresovaný tím hrá o veľa, čo platí aj o Banskej Bystrici, ale aj o nás. Naši sobotňajší súperi majú za cieľ prebojovať sa medzi najlepších. Vlani, keď som tam ešte hrával, sa to podarilo. Teraz to bude pre všetkých napínavé. Nečaká nás nič jednoduché, pretože je to nepríjemný súper.“ Oba tímy získali doposiaľ na jar zhodne štyri body, v októbrovom vzájomnom zápase mala navrch Dukla (4:2).   

Slovan – Spartak (sobota 17:00, Voyo, Dajto)   

Nechýbalo veľa a futbalisti Spartaka mohli v sobotu na Tehelnom poli bojovať o účasť v nadstavbovej skupine o titul. Napokon si ju zabezpečili s predstihom, no hrať derby je motiváciou samo o sebe. Spartak a Slovan sa na ligovej scéne stretnú v 160. dueli, ten doposiaľ posledný sa skončil výhrou Slovana 2:1. „Očakávam veľmi ťažký súboj, ale pobijeme sa o body a môžeme aj tam niečo získať. Máme šancu dotiahnuť sa na Žilinu, mužstvá zo spodku nás budú atakovať a dobiehať. Potrebujeme skúsiť bodovať. Očakávam ťažký zápas, ale verím, že ukážeme aj kvalitu,“ citoval web Spartaka trénera Michala Gašparíka pred súbojom aktuálne prvého a tretieho tímu Niké ligy. 

Skalica – Trenčín (sobota 17:00, Voyo)   

Autobus na účet klubu, vstupenky na zápas na účet trénera a hráčov. AS Trenčín si uvedomuje, že hrá o veľa a v zápase so Skalicou chce mať pri sebe svojich fanúšikov. Trenčania totiž v prípade víťazstva na Záhorí získajú miestenku v skupine o titul. Na jar zatiaľ získali štyri body, ich sobotňajší súper iba jeden. Vzájomný októbrový duel týchto celkov skončil bezgólovou remízou.   

Zemplín – FC ViOn (sobota 17:00, Voyo)   

Dôležité zápasy odohrajú v sobotu nielen účastníci boja o prvú šestku, ale aj predposledný a posledný tím tabuľky. Michalovce privítajú Zlaté Moravce, oba celky ešte stále čakajú na prvé víťazstvo v Niké lige. „Je to rarita, že zatiaľ nevyhrali v lige až dva tímy. My to chceme v sobotu zmeniť. Čaká nás šesťbodový zápas, po ktorom môžeme ViOnu bodovo odskočiť, čo aj chceme. Chceme konečne vyhrať a do tabuľky si premiérovo pripísať tri body,“ citoval web Zemplína hráča domácich Martina Bednára. FC ViOn povedie po prvýkrát nový tréner Dušan Uhrin ml. V zápase 11. kola tieto mužstvá vo vzájomnom zápase remizovali 2:2, v tabuľke strácajú Zlaté Moravce na Michalovčanov tri body.   

DAC 1904 – Žilina (sobota 17:00, Voyo)   

Po stredajších vypadnutiach zo Slovenského pohára sa Dunajská Streda a Žilina stretnú v sobotu na ligovom trávniku. Oba tímy si chcú napraviť chuť, navyše, DAC potrebuje potvrdiť svoje umiestnenie v prvej šestke bodovým ziskom. „Zápasov Dunajskej Stredy sme si na jar pozreli viacej. Máme ju naštudovanú, DAC zmenil štýl na pragmatickejší vzhľadom na boj o prvú šestku. Stále to ešte nemajú definitívne, takže si nemyslím, že budú hrať iba opatrne. Podľa mňa sa budú držať svojej hry, ktorá im priniesla úspech – defenzívny blok, v ktorom sú presní a kompaktní. Spoliehajú sa na brejky, v ktorých majú silu. O tomto to podľa nás bude, na toto sa potrebujeme pripraviť,“ povedal pre klubový web tréner Žilinčanov Jaroslav Hynek. V zápase 11. kola sa zrodila vysoká výhra Žiliny nad DAC 5:1.