Skvelý Borjan predĺžil belasý marš

Skvelý Borjan predĺžil belasý marš

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v predposlednom kole základnej častí v Trenčíne 2:0 a svoj náskok pred druhou Žilinou zveľadili už na štrnásť bodov.

Belasí natiahli sériu v Niké ligy bez prehry už na šestnásť zápasov (15-1-0). Hráči úradujúceho majstra si pripísali tri veľmi dôležité body aj napriek tomu, že mali v nohách fyzicky aj psychicky náročný štvrtkový zápas so Sturmom Graz (0:1), v ktorom ukončili svoju púť v Konferenčnej lige v play-off o osemfinále. Aj vzhľadom na predošlé vyťaženie začali na lavičke Slovana hráči ako Juraj Kucka, Guram Kašia, Tigran Barseghyan či Gerson Rodrigues.

„Prišli sme sem s cieľom vyhrať a to sa nám aj podarilo, z čoho máme radosť. Domáci hrali od začiatku to, čo sme aj predpokladali. Trenčín je na umelej tráve silný, jeho hráči si vedia loptu dobre posúvať a hrať rýchlo, najmä na krídlach majú kvalitu. V prvom polčase nám robili problémy, ale s trochou šťastia sme neinkasovali. Po zmene strán sme otvorili skóre z jedenástky a potom sme pridali aj druhý gól. Uspeli sme aj trochu so šťastím, ale to vo futbale niekedy potrebujete. My sme využili naše príležitosti a zvíťazili sme,“ povedal obranca belasých Lukáš Pauschek, ktorý nastúpil s kapitánskou páskou.   

Zápas okomentoval veľmi výstižne. Skutočne, Trenčín bol v prvom polčase lepší, tlačil sa pred bránku hostí, ktorí zaujali len zásluhou Marcelliho, ten trafil brvno. Hrdinom zápasu sa stal brankár Borjan, ktorý zlikvidoval tri šance Kupusoviča a jednu Bariša. Po zmene strán otvoril skóre z jedenástky po zákroku Kozlovského na Strelca Tolič. Druhý gól padol po sérii chýb domácich v defenzíve, pričom poslednú a najväčšiu spravil Kmeť, ktorý poslal do úniku Kucku. Ten ešte nezištne prihral Gersonovi Rodriguesovi a Luxemburčan rozvlnil sieť. Slovanisti by však nešli do vedenia, ak by skvelý výkon nepredviedol kanadský reprezentant v ich bránke. „Áno, dnes som bol ako magnet,“ usmieval sa po zápase Milan Borjan a následne doložil: „Niekedy to vyjde aj takto. V takýchto zápasoch sú nesmierne cenné skúsenosti. Dnes to bol môj deň a zajtra môže zažiariť zase niekto iný. Sme tím, vždy ťaháme jeden za druhého a to je najdôležitejšie.“

Súboj o loptu v podaní Trenčana Matúša Kmeťa (v bielom) a Nina Marcelliho. Foto: TASR  

Spokojný po zápase bol aj tréner Bratislavčanov Vladimír Weiss st.: „Odohrali sme ťažký zápas s herne doma najsilnejším protivníkom. Trenčania vedia, čo chcú hrať a sú nebezpeční vďaka svojim rýchlym krídelníkom, čomu sme prispôsobili aj náš taktický zámer. Súper mal napriek tomu šance, najmä v prvom polčase hral výborne, ale nás skvelými zákrokmi podržal fantastický brankár Borjan. Po druhom góle sme si už zápas ukontrolovali, hoci domáci stále hrozili.“

Ťažko si predstaviť, že Slovan Bratislava nedokráča za šiestym titulom v sérii. Predsa len, štrnásťbodový náskok pred druhou Žilinou hovorí jasnou rečou. „Netreba sa nad tým nejako pozastavovať a takéto myšlienky si dostať do hláv. Ja osobne tak ani neuvažujem a kým nebudeme mať istotu, na nič sa ani nespolieham,“ dodal Lukáš Pauschek.   

KLEŠČÍK: JEDINE EFEKTIVITA… 

Trenčania budú o hornú šestku bojovať až do posledného kola. So Slovanom Bratislava mali na víťazstvo, len to by museli premeniť svoje šance. Možno aj vypätá situácia v boji o skupinu o titul sa podpísala na zdravotnom stave trénera Iliju Stolicu, ktorý sa po stretnutí necítil dobre a na tlačovej besede ho zastúpil asistent Peter Kleščík. „Rozhodla efektivita. Podali sme kvalitný výkon, ale súpera podržal brankár a my sme na rozdiel od Slovana svoje príležitosti nevyužili. Zlyhali sme v koncovke,“ povedal Peter Kleščík.