Michala Hippa strieda Andrej Štefanka

Michala Hippa strieda Andrej Štefanka

Z realizačného tímu ViOnu odchádza aj Hippov asistent Csaba Szorád.

Tréner Michal Hipp skončil na lavičke FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble po šiestich ligových zápasoch. Vo funkcii ho dočasne nahradí doterajší kouč mužstva do 19 rokov Andrej Štefanka. Informoval o tom oficiálny web účastníka Niké ligy.        

Spolu so skúseným 60-ročným koučom odchádza z priebežne posledného tímu najvyššej slovenskej súťaže aj Hippov asistent Csaba Szorád. Štefanka bude viesť tím v sobotňajšom domácom stretnutí proti Ružomberku.   

„V najbližších dňoch sa klub vyjadrí k zmene na trénerskom poste a oznámi aj meno nového kouča, ktorý povedie tím do konca aktuálneho ročníka,“ uviedol klub na webe.

Hipp vydržal na lavičke ViOnu iba šesť zápasov, v ktorých sa mu nepodarilo vylepšiť výsledky Zlatomoravčanov po konci Vladimíra Cifraniča. Toho vedenie odvolalo z funkcie po 14. kole. Mužstvo pod vedením bývalého hlavného trénera slovenskej reprezentácie dokázalo získať za šesť duelov iba jediný bod za decembrovú remízu s Košicami (1:1). Na začiatku jarnej časti ViOn prehral s Banskou Bystricou a počas víkendu aj s vedúcim Slovanom Bratislava (1:4).          

Štyridsaťpäťročného Štefanku čaká premiéra mimo mládežníckych kategórií a klub tuhý boj o záchranu v skupine o udržanie sa. Zlaté Moravce strácajú na predposledné Michalovce dva body. Zmenu na trénerskom poste oznámili v utorok aj Zemplínčania, ktorí ukončili spoluprácu s Petrom Struhárom. Toho nahradil 65-ročný Čech František Straka.