Jasná záležitosť belasých

Jasná záležitosť belasých

Futbalisti Slovana Bratislava nepripustili drámu a v dueli so Zlatými Moravcami potvrdili bez väčších problémov rolu favorita (4:1).

Belasí zdolali FC ViOn v domácom prostredí štvrtýkrát za sebou rovnakým výsledkom. Nemôžeme hovoriť o prekvapení, veď proti sebe nastúpili tímy z opačných pólov tabuľky. Úradujúci majster a líder tabuľky natiahol šnúru bez prehry na pätnásť stretnutí (14-1-0), hostia sú v tejto sezóne Niké ligy stále bez víťazstva (0-4-16). Rozdiel medzi súpermi činí už 47 bodov!

V nedeľu to bola v podaní Slovana jasná záležitosť. V prvom polčase domáci súpera ani len nepustili do gólovej príležitosti. Ešte do prestávky rozvlnil po Vojtkovom rohovom kope sieť Kucka, druhý gól pridal Rodrigues, Marcelli poslal Slovan už do trojgólového vedenia a vtedy Bratislavčania poľavili. Hostia sa po rýchlych brejkoch dostali do troch solídnych príležitostí, pričom Mészáros pri jednej poslal presný center na hlavu Balaja, ktorý zblízka skorigoval. Posledné slovo mal však výborne hrajúci Gerson Rodrigues, ktorý stanovil na konečných 4:1. 

„Som rád, že sme v domácom zápase potvrdili rolu favorita. Keď hrá prvý s posledným, tak je naša povinnosť zvíťaziť a tú sme aj splnili. Hrali sme dobre a rýchlo, mali sme vydarený vstup do zápasu. Hoci sme nastúpili s trojicou defenzívnych stredopoliarov, všetci v rýchlosti dokázali nachádzať medzipriestory, v ktorých sa pohybovala útočná trojica. Týmto spôsobom sa nám sčasti darilo otvárať súpera. Vypracovali sme si viacero šancí. Hostia hrali v druhom polčase sympaticky, predviedli niekoľko veľmi dobrých kontier, z ktorých aj dosiahli jeden gól. Podali sme dobrý, kolektívny výkon. Po štvrtkovej prehre 1:4 v Grazi so Sturmom sme sa rýchlo dali dokopy, čo mužstvo potvrdilo aj výsledkom,“ povedal po stretnutí tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss st. 

V mužstve belasých nepodal nikto slabý výkon. Aj preto úradujúci majster dosiahol na jar druhé víťazstvo a v kombinácii s triumfom v Žiline (4:0) má tohtoročné skóre 8:1. „Myslím si, že sme boli veľmi dobre nastavení a to od prvej do poslednej minúty. Prejavilo sa to aj vo výsledku. Vedeli sme, že súper bude bojovať, ale my sme k zápasu pristúpili zodpovedne, každý makal na sto percent. Som veľmi spokojný, aký herný prejav sme predviedli. Potvrdilo sa, že keď hráme s nasadením, srdcom a odhodlaním, tak v Niké lige je to od nás. Pokiaľ nič nepodceníme, vyzerá to takto. Som rád, že sme zvíťazili a dobre sme sa naladili na štvrtkovú odvetu play-off o osemfinále Konferenčnej ligy so Sturmom Graz,“ skonštatoval stredopoliar Filip Lichý. 

Zo spleti výborných výkonov vyčnieval luxemburský reprezentant Gerson Rodrigues, ktorý strelil dva góly a v belasom drese sa pri štyroch štartoch vo všetkých súťažiach presadil už trikrát. „Lepší vstup si on, a ani my, nemohol želať. Ukazuje sa ako výrazná posila. Vie hrať futbal. Má rád aj život, ale to k tomu patrí. Ja mám rád takýchto hráčov. Výborne trénuje, nemám s ním žiadny problém z pohľadu disciplíny. Samozrejme, došiel sem s nejakou nálepkou, ale mňa to viac-menej nezaujíma. Zatiaľ pracuje výborne a spĺňa to, čo sme od neho očakávali. Verím, že mu to vydrží, bude zdravý a mužstvu pomôže,“ dodal Vladimír Weiss st. 

SLOVAN SI NAPRAVIL CHUŤ 

Útočník Zlatých Moraviec Filip Balaj strelil prvý gól v sezóne, ale vzhľadom na prehru 1:4 z neho, pochopiteľne, nemal veľkú radosť. „Kvalitatívny rozdiel bolo vidieť. Odohrali sme ťažký zápas. Slovan si po nešťastnom zápase v Grazi napravil chuť. Mali sme plán, ktorý nám nevychádzal. Boli sme až príliš stiahnutí na vlastnej polovici, nedokázali sme podržať loptu na polovici súpera. Súper diktoval tempo celý čas a, hoci nerád, musím priznať, že uspel zaslúžene,“ povedal Filip Balaj.