S koncentráciou bezkonkurenční

S koncentráciou bezkonkurenční

Futbalisti Slovana Bratislava ráznym spôsobom vykročili za ziskom šiesteho titulu za sebou.

Belasí v úvodnom kole jari zvíťazili na trávniku druhej Žiliny 4:0 a v daný moment svoj náskok na čele Niké ligy navýšili už na desať bodov. O víťazovi stretnutia nebolo ani na chvíľu pohýb. Náš šampión predviedol koncentrovaný a vyvážený výkon. V defenzívnej fáze výborne bránil v strednom bloku a v ofenzívnej ukázal variabilitu a kvalitu. Bratislavčania vedeli udrieť po rýchlych brejkoch, ale aj po kombinačných akciách. Žiarili najmä Tigran Barseghyan s Davidom Strelcom, po striedaní sa výborne predviedol aj Gerson Rodrigues. Nebyť skvelého žilinského brankára Ľubomíra Belka, pod Dubňom by možno diváci videli aj debakel.

„Dosiahli sme veľmi dôležité víťazstvo. Keď proti sebe nastúpia prvé dva tímy tabuľky, zodpovednosť k zápasu je vždy vyššia. Nakoľko si vážim prácu Žiliny a poznám kvalitu talentovaných hráčov MŠK, tak som cítil prirodzený a zdravý rešpekt. Nehrali sme príliš dobre v príprave, ale teraz sme podali výborný výkon. Presvedčil som sa, že toto mužstvo, keď je koncentrované, dobre psychicky a takticky pripravené, v Niké lige nemá súpera,“ povedal tréner Vladimír Weiss st. 

Prvý gól strelil Tigran Barseghyan, druhý pridal z dorážky po nepremenenej jedenástke kapitán Vladimír Weiss ml., na 3:0 zvýšil Džaba Kankava a skóre stretnutia uzavrel z penalty Gerson Rodrigues. „Zápas nám vyšiel na jednotku z pohľadu kolektívu, ale boli tam aj vynikajúce individuálne výkony. Všetci sme podali top výkon, takto nejako sme si to predstavovali. Pred zápasom sme si niečo povedali. Nechceli sme súpera napádať príliš vysoko, pretože Žilina je silná s loptou. Hrali sme veľmi koncentrovane v strede poľa. David Strelec ukázal top výkon v podaní útočníka. Ak bude hrávať takto a disciplinovane, musí hrať v reprezentácii každý zápas,“ skonštatoval kapitán Vladimír Weiss ml., ktorý po zdravotných problémoch strelil prvý gól v tejto sezóne Niké ligy. „Hralo sa mi po dlhej dobe dobre. Samozrejme, achilovka nie je úplne bez bolesti a na umelej tráve to nie je ideálne, ale som rád, že som odohral 70 minút. Postupne sa dostávam do formy. Pri jedenástke som mal trochu šťastie,“ doplnil. 

Gól z penalty a asistenciu si pripísal nový hráč v tábore Slovana, luxemburský stredopoliar Gerson Rodrigues. „Vieme, aké má kvality. V médiách sa o ňom často píšu aj hlúposti. U nás v kabíne je úplne normálny a slušný. Myslím si, že si uvedomuje, do akého veľkoklubu prišiel. My sme tu na to, aby sme mu pomohli, nech sa adaptuje a cíti v Slovane čo najlepšie. Verím, že nám pomôže svojou kvalitou,“ poznamenal Vladimír Weiss ml. a na margo nového hráča v tíme Slovana sa pozitívne vyjadril aj jeho otec a tréner: „Gerson má veľkú kvalitu a je vidieť, že je to hotový futbalista. Má nálepku experta, ale dobre sme sa porozprávali a určili sme si pravidlá hry. Verím, že budú fungovať. Kolektív ho prijal výborne, pretože vie. Verím, že bude platný hráč. Je využiteľný na hrote aj krídle.“   

SKLAMANÍ ŽILINČANIA 

Žilinčania túžili stiahnuť náskok lídra na štyri body. Namiesto toho sa odstup natiahol na desať. „Nemali sme nejaké očakávania, ale verili sme, že dobre vstúpime do jari a odohráme dobrý, vyrovnaný zápas. Od toho to malo ďaleko… Súper nás dobre prečítal. My musíme v takých prípadoch niečo zmeniť, aby sme sa dostali do šancí,“ povedal kapitán tímu Ján Minárik.