Veľmi náročné, ale nie nemožné, znie zo Zlatých Moraviec

Veľmi náročné, ale nie nemožné, znie zo Zlatých Moraviec

Hlavným cieľom FC ViOn v jarnej časti Niké ligy je záchrana.

Cieľom futbalistov FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble je záchrana v najvyššej súťaži. Po jesennej časti figurujú na poslednom 12. mieste tabuľky Niké ligy, keď v osemnástich kolách ani raz neokúsili pocit víťazstva a nazbierali len štyri body. Ich priamym konkurentom v boji o záchranu budú podľa všetkého Michalovce, ktoré majú na konte iba o dva body viac.

V Zlatých Moravciach nezostal počas zimy kameň na kameni a prišlo k veľkej obmene hráčskeho kádra. „Po jesennej časti sme na poslednom mieste, čo nás vôbec neteší. Na boj o záchranu sme však z predošlých sezón zvyknutí. Pevne verím, že sa zachránime. Urobili sme množstvo transferov a dúfam, že sme vybrali hráčov, ktorí sa budú chcieť pobiť za ViOn. Finančná stabilita klubu je zabezpečená, oproti minulým rokom sme rozpočet navýšili. Počas zimnej prestávky sme rozbehli spoluprácu s gruzínskym FC Saburtalo. Boli sme na sústredení v Turecku. Generálku sme absolvovali v Prahe, kde sme sa so Slaviou dohodli na určitej spolupráci,“ informoval na štvrtkovej tlačovej konferencii predseda predstavenstva Martin Ondrejka.         

Po nevydarenej jesennej časti si v tíme z Požitavia vysúkali rukávy do práce. „Dovolenky boli krátke, už 4. januára sme začali s prípravou. Tú by som rozdelil do štyroch častí. Prvá a druhá časť prebehli v domácich podmienkach, hrali sme tri zápasy Tipsport ligy, kde sme vyhrali našu skupinu. Postupne sa k mužstvu pripájali noví hráči. Tretia časť bolo osemdňové sústredenie v Turecku, kde sme mali k dispozícii už troch gruzínskych hráčov, Mareka Kuzmu a priamo do Turecka za nami priletel Andrija Balič. V Turecku sme odohrali dva zápasy, v ktorých som dal príležitosť všetkým hráčom. V generálke v Prahe hráči videli, ako to funguje vo veľkom klube. Cieľ pred jarnou časťou je jasný - zachrániť Niké ligu. Bude to veľmi náročné, ale nie nemožné,“ vyjadril sa tréner Michal Hipp.         

Na štart jarnej časti sa v kabíne ViOnu tešia. „Verím, že sa chytíme už v prvom zápase proti Banskej Bystrici a zabodujeme naplno,“ uviedol brankár a nový kapitán mužstva Patrik Lukáč.

Káder FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble pre jarnú časť sezóny 2023/2024:        

Brankári: Matúš Chropovský, Patrik Lukáč, Patrik Richter. 

Obrancovia: Samuel Suľa, Matej Moško, Richard Nagy, Sougiane Drame, Matúš Čonka, Jemali-Giorgi Jinjolava, Vladimír Majdan, Gergely Tumma.

Stredopoliari: Miroslav Gono, Branislav Sluka, Denis Duga, Andrija Balič, Adam Brenkus, Tomáš Ďubek, Levan Nonikašvili, Samuel Hodúr, Jakub Švec, Iuri Tabatadze, Patrik Dulay, Karol Mondek, Karol Mészáros. 

Útočníci: Marek Švec, Marek Kuzma, Filip Balaj.