Mužstvo zostalo pokope. V Trenčíne vedia, o čo hrajú

Mužstvo zostalo pokope. V Trenčíne vedia, o čo hrajú

Trenčania sa chcú dostať do prvej šestky, konkurentov je však veľa.

Futbalisti AS Trenčín vstúpia do jarnej časti Niké ligy s ambíciou dostať sa do prvej šestky nadstavbovej časti. Ich prvým súperom bude v nedeľu FC Košice.

Trenčanom patrí po 18. kole s 29 bodmi piata priečka, rovnaký počet majú aj Podbrezová, Dunajská Streda a Banská Bystrica. Boje o postup do skupiny o titul tak budú tuhé. „Vieme, o čo hráme. Všetky mužstvá chcú ísť do najlepšej šestky, my tiež. Je to otvorené. Na najbližší zápas sa chceme veľmi dobre pripraviť, tak ako na ďalšie. Košice budú iné ako na jeseň, prišlo tam veľa nových hráčov,“ pripomenul kapitán tímu Damián Bariš na stredajšej tlačovej konferencii.  

Záujem prebojovať sa do prvej šestky deklaroval aj športový manažér klubu Andrej Žáčik: „Klamali by sme si, ak by sme tvrdili opak. Zápasy v hornej šestke sú samozrejme atraktívnejšie. Nasledujúce štyri zápasy musíme zvládnuť.“   

Tréner Trenčanov si pochvaľuje predovšetkým to, že v zimnom prestupovom období neprišlo v klube k výrazným hráčskym rošádam. „Jadro mužstva zostalo pokope. Ako väčšina trénerov, aj ja chcem robiť s rovnakým mužstvom čo najdlhšie. Tím už pozná, ako chceme hrať a chceme spoločne rásť,“ vyhlásil Ilija Stolica. 

Na margo najbližšieho zápasu proti Košiciam povedal: „Najdôležitejšie je, že sme veľmi dobre pripravení. Vyhýbali sa nám zranenia. Mrzí nás jedine brankár Alex Húdok, ktorý si vykĺbil prst. Všetci ostatní hráči sú pripravení zasiahnuť. V prípravných zápasoch i na tréningoch bolo cítiť, že sme teraz oveľa viac zohratí. V našej hre bolo badať mnoho pozitívnych prvkov. Teším sa, ako prenesieme to, čo sme trénovali, do zápasu proti Košiciam.“