Do Dunajskej Stredy prichádza obranca z pražskej Slavie

Do Dunajskej Stredy prichádza obranca z pražskej Slavie

Pôsobil v českej aj ukrajinskej najvyššej súťaži.

DAC predstavil pred jarným štartom Niké ligy ďalšiu zahraničnú posilu. Ukrajinský reprezentant Taras Kačaraba prichádza k žlto-modrým zo Slavie Praha. Obe strany sa dohodli na kontrakte platnom do leta 2026.

Dvadsaťdeväťročný stopér pochádza z mesta Žydačiv. Pôsobil v ukrajinskej aj v českej najvyššej súťaži, so Slaviou získal majstrovský titul. V spomínaných ligách nastúpil dovedna na 160 zápasov, ďalších 26 pridal v európskych pohároch.   

„Na začiatku sezóny som sa zranil, hrával som menej, navyše mi končila zmluva, preto som cítil, že potrebujem zmenu. Mal som dve ponuky, jednu z kórejskej ligy a druhú z DAC-u. Rozhodol som sa pre Dunajskú Stredu, pretože je mi bližšie mentalitou a stavia si najvyššie ciele, podobne ako Slavia. Verím, že všetci odvedieme dobrú prácu a pozdvihneme klub na vyššiu úroveň. Prichádzam plný energie a motivácie pomôcť mužstvu. Vždy hrám naplno, snažím sa na ihrisku odovzdať maximum. O to isté sa budem snažiť aj tu, aby sa fanúšikovia bavili mojou hrou a výkonmi mužstva. Pre mňa je teraz dôležité hrať znova celé zápasy a v nich ukázať kvalitu, pretože sa túžim vrátiť do reprezentácie. Verím, že ja pomôžem DAC-u a DAC pomôže mne,“ povedal Taras Kačaraba pre klubový web DAC. 

Na adresu nového muža v kádri sa vyjadril výkonný riaditeľ DAC-u Jan Van Daele: „V osobe Tarasa Kačarabu k nám prichádza osobnosť, futbalista s veľkým množstvom skúseností, od ktorého očakávame, že bude okamžitou posilou. Je to rýchly stopér, ktorý sa hodí do hry s vysoko postavenou obranou, schopný pomáhať tímu pri vysokom napádaní. Sme veľmi radi, že po rokoch v Slavii sa Taras rozhodol prijať našu ponuku. Prajem mu veľa úspechov v žlto-modrom.“