Košice získali Erica Davisa

Košice získali Erica Davisa

Tridsaťdvaročný obranca v minulosti pôsobil v Dunajskej Strede.

Kapitán panamskej futbalovej reprezentácie Eric Davis podpísal zmluvu s FC Košice s platnosťou do konca prebiehajúcej sezóny. Tridsaťdvaročný obranca sa tak vracia do najvyššej slovenskej súťaže, v ktorej už v minulosti osem rokov pôsobil v drese FC DAC 1904 Dunajská Streda. Košický klub informoval o novej akvizícii na svojej oficiálnej webstránke.        

„Sme radi, že sa Eric pripojil k nášmu tímu. Každý vie, že má množstvo skúseností z najvyššej slovenskej súťaže a navyše je aj reprezentant Panamy. Myslím si, že my môžeme pomôcť jemu a aj on nám, najmä ak máme zraneného hráča na tejto pozícii. Veríme, že obe strany budú spokojné a budeme môcť spolupracovať dlhšie. Potrebujeme do kabíny jeho profesionálny prístup a jeho rutinu, pretože nasledujúcich pár mesiacov bude veľmi náročných,“ povedal športový riaditeľ FC Košice Balázs Farkas, podľa ktorého sa posilňovanie tímu ešte nekončí. Do kádra by mohli pribudnúť dvaja hráči.

Z návratu na slovenskú ligovú scénu sa teší aj samotný hráč: „Som nesmierne rád, že som opäť na Slovensku. Za osem rokov v Dunajskej Strede mi tunajšie futbalové prostredie prirástlo k srdcu a veľmi sa teším, že budem obliekať dres Košíc. Verím, že sa mi bude v žlto-modrom drese dariť a že spoločne pre FC Košice zachránime najvyššiu súťaž.“ 

Davis odohral za DAC 161 zápasov v najvyššej slovenskej súťaži, strelil v nich 18 gólov. V drese Panamy nastúpil do 86 stretnutí, v ktorých strelil sedem gólov. Je piatou novou akvizíciou FC Košice pred jarnou časťou sezóny 2023/2024. Pred ním do kádra pribudli portugalský brankár Cristiano Figueiredo, americký krídelník Zyen Jones, útočník Jeremy Obounet z Gabonu a francúzsky stopér Nassim Innocenti.