Farby Hajduku Split vymenil za farby DAC 1904

Farby Hajduku Split vymenil za farby DAC 1904

Dunajskostredský klub predstavil prvú zimnú posilu.

V kádra FC DAC 1904 Dunajská Streda privítali nového hráča. Ivan Dolček, 23-ročný chorvátsky krídelník, k žlto-modrým prestupuje z klubu Hajduk Split a jeho kontrakt má platnosť do 30. júna 2027.

Futbalovo vyrastal v Chorvátsku, od 11 do 15 rokov bol členom Dinama Záhreb, od roku 2019 hráčom Hajduku Split. V rámci hosťovania okúsil aj prvú portugalskú ligu, v najvyššej chorvátskej súťaži má na konte 98 zápasov a šesť gólov. Zároveň bol mládežníckym reprezentantom Chorvátska.

„Ako sme avizovali, jednou z priorít tohto prestupového okna je priviesť kvalitných hráčov do krídelných pozícií. Ivan patrí medzi hráčov, ktorých sledujeme už dlhšiu dobu, prináša so sebou množstvo skúseností. Sme radi, že náš káder posilnil krídelník s takouto typológiou, ktorý je rýchly a má dobré fyzické parametre. Prajeme mu veľa šťastia v žlto-modrom,“ povedal pre klubový web výkonný riaditeľ DAC Jan Van Daele.

Ivan Dolček pri podpise zmluvy zároveň absolvoval už aj prvý rozhovor pre klubové médiá: „Som pozitívne šokovaný z toho, ako to tu celé vyzerá a neviem sa dočkať prvého zápasu na tomto ihrisku. V prvom rade túžim byť hráčom, ktorý na ihrisku spraví rozdiel. chcem mužstvu pomáhať driblingom, gólmi a asistenciami. Najdôležitejšie je, aby mužstvo hralo dobre a darilo sa mu aj výsledkovo."