ViOn získal obrancu z českých Teplíc

ViOn získal obrancu z českých Teplíc

​Francúzsky futbalista Soufiane Dramé prišiel do Zlatých Moraviec z českých Teplíc na hosťovanie do konca prebiehajúcej sezóny.

Dvadsaťsedemročný obranca odohral na jeseň za Teplice osem stretnutí v českej Fortuna lige a pridal aj jeden štart v Českom pohári. Dramé, ktorý môže hrať aj na pozícii defenzívneho stredopoliara, pôsobil v Česku aj v Karvinej či Příbrami.         

„Viem, aká je tímová situácia. My, noví hráči, sme prišli pomôcť zdvihnúť kvalitu, ale aj mentalitu. Cieľ je jasný a na ihrisku urobíme všetko pre jeho naplnenie,“ uviedol pre klubovú stránku.         

Záujem trénera Michala Hippa dopomohol k príchodu skúseného obrancu: „Prejavil o mňa veľký záujem. Volal mi, keď som bol v Tepliciach, aby som prišiel a teraz som tu. Musím povedať, že som šťastný, že som jeho ponuku neodmietol. Som tu približne týždeň a cítim sa dobre. So všetkými si veľmi dobre rozumiem, keďže hovorím po česky a to má k slovenčine veľmi blízko.“   

FC ViOn pred jarnou časťou sezóny postupne obmieňa káder. Tesne pred Vianocami oznámil príchod Karola Meszárosa, ktorý s klubom podpísal zmluvu na rok a pol. Tridsaťročný futbalista v minulosti v Zlatých Moravciach polroka hosťoval, okrem slovenskej ligovej scény má skúsenosti aj z pôsobenia v Maďarsku a v Českej republike.   

„V minulosti som v Maďarsku pôsobil s trénerom Hippom a od tejto doby sme v kontakte. Asi zhruba pred mesiacom ma prvýkrát kontaktoval s ponukou prísť do Vionu. Po zvážení všetkých okolností a porade s rodinou som sa rozhodol na ponuku kývnuť. Za príležitosť som samozrejme vďačný a urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som tímu pomohol dosiahnuť spoločné ciele. Hlavným a základným cieľom celého klubu je v tomto tradičnom futbalovom meste zachrániť najvyššiu ligu. Fanúšikom viem sľúbiť, že v každom zápase vydám zo seba maximum,“ povedal pri príležitosti podpisu zmluvy pre klubový web.   

V závere roka 2023 pribudlo na súpisku Zlatých Moraviec ďalšie meno. Ide o Patrika Lukáča, ktorý pri Žitave pôsobil v minulej sezóne a jeseň strávil v poľskom klube Podbeskidzie Bielsko-Biala. Dvadsaťdeväťročný brankár si takisto uvedomuje situáciu, do akej prichádza: „Jediný cieľ a ambícia je záchrana akýmkoľvek spôsobom. Teším sa na opätovnú spoluprácu s mojím trénerom brankárov. Som rád, že sa opäť stretnem s ľuďmi, ktorí pracujú v klube, s chlapcami v kabíne, s ktorými som už hral, ale aj na tých nových a nemôžem zabudnúť na Samuela Suľu.“ 

Okrem toho FC ViOn aktuálne pracuje na dotiahnutí administratívnych záležitostí a po ich úspešnej finalizácii by sa ďalším novým hráčom mal stať Gruzínec Levan Nonikashvili. Dvadsaťosemročný ofenzívny stredopoliar naposledy hral za gruzínsky klub Saburtalo Tbilisi.