Keď sa série ťahajú

Keď sa série ťahajú

Futbalisti Dunajskej Stredy v nedeľňajšom dueli 17. kola Niké ligy remizovali s AS Trenčín 0:0.

Zápas v MOL aréne akoby len potvrdil formu, v ktorej sa oba tímy prezentujú dlhodobo. Domáci neprehrali v šiestom zápase našej najvyššej súťaže za sebou (3-3-0), v treťom dueli pod vedením španielskeho kouča Xisca Muňoza neinkasovali. Hostia ťahajú šnúru ôsmich zápasov bez víťazstva (0-4-4), pričom počas nej skórovali len trikrát a tieto góly si navyše rozdelili do dvoch stretnutí, v šiestich teda vyšli strelecky naprázdno.

Včera mali ideálnu príležitosť na skórovanie, ale nevyužili presilovku od 21. minúty, keď uvidel červenú kartu za zbytočný faul pred šestnástkou súpera útočník domácich Bartol Barišič. Už do tohto momentu mali Trenčania mieru prevahu, ale Hilary Gong naložil so svojou šancou zbrklo. Do zlomovej chvíle sa snažili hráči spod Čákovho hradu ovládnuť ihrisko, pričom domáci sa sústredili skôr na bránenie v strednom bloku a rýchle protiútoky. Dunajskostredčania prišli krátko po vylúčení Barišiča aj o kapitána Yhoana Andzouanu, ktorý si poranil zadný stehenný sval. Realizačný tím na to zareagoval striedaním a prechodom na rozostavenie 5-3-1. V hlbokom bloku domáci ubránili svojho súpera, ktorý sa dostal len k ďalekonosným strelám. Bondarenko trafil brvno, s ďalšími pokusmi si poradil brankár Popovič, a tak sa v MOL aréne zrodila bezgólová remíza. Nemuselo to tak byť, pretože žlto-modrí miestami aj zahrozili z brejkov. 

„Oba tímy išli do zápasu s cieľom získať tri body. Všetko zmenila červená karta, po ktorej sme sa snažili zamerať najmä na to, aby sme našu bránku udržali v bezpečí. Vieme, že sila Trenčína je v krídelných priestoroch, ktoré sme chceli pokryť. Podarilo sa nám tretí zápas za sebou udržať nulu aj napriek tomu, že sme po červenej karte trpeli. Zároveň sme si vytvorili dve-tri šance, po ktorých sme mohli streliť gól a vyhrať. Bod je pre obe strany dobrý,“ poznamenal po stretnutí španielsky kouč v službách vicemajstra Xisco Muňoz. 

Bod bol skutočne vzhľadom na predvedený výkon pre oba kolektívy dobrý, ale svojím spôsobom sa málil obom. Domáci cítili, že mohli udrieť z brejkov. Hostia si zase boli vedomí toho, že viac ako hodinovú presilovku mali využiť. „Bol to ťažký zápas, na ktorý mala vplyv červená karta. Napokon sme sa aj v početnej nevýhode dostali do väčšieho počtu nebezpečných situácií. Škoda, že sme nevyťažili z minima maximum, nestrelili jeden gól a nezvíťazili. Tri body by pre nás v tomto, vzhľadom na tabuľkové postavenie, dôležitom zápase boli zlaté. Mám jeden a berieme aj ten,“ skonštatoval stredopoliar žlto-modrých Milan Dimun, ktorý mal nemalý podiel na tom, že Dunajská Streda neinkasovala. Pred obrannou päticou vyhrával osobné súboje a skvele čítal hru. 

Mimochodom, hralo sa na solídnom teréne vzhľadom na to, že v noci zo soboty na nedeľu a aj ráno pred zápasom snežilo. Tento fakt vyzdvihol aj tréner hostí Ilija Stolica. „Gratulujem trávnikárom, že dokázali pripraviť takto ihrisko. A tiež obom tímom, pretože sa snažili vyhrať a vydať zo seba to najlepšie. Červená karta dostala domácich do úlohy, že museli brániť. My sme chceli využiť početnú prevahu. Aby sa nám to podarilo, museli by sme predviesť viac prienikov do šestnástky,“ skonštatoval srbský kouč Trenčína, na ktorého nadviazal stredopoliar hostí Artur Gajdoš: „Až do vylúčenia videli diváci otvorený futbal, pričom sme boli lepší. Po červenej karte sa domáci stiahli a nám sa len opäť potvrdilo, že sa nám ťažko presadzuje proti tímom, ktoré zvolia systém s tromi stopérmi. Vylúčenie nám teda skôr uškodilo, ako pomohlo. Chceli sme zvíťaziť, ale čo sa dá robiť, máme jeden bod.“