Preview: DAC proti nepríjemnému súperovi, Spartak a Slovan v nedeľu

Preview: DAC proti nepríjemnému súperovi, Spartak a Slovan v nedeľu

ViOn či Košice budú chcieť v 14. kole ukončiť nepriaznivé série, belasí zase natiahnuť tú víťaznú.

Piatkový súboj s prísľubom množstva gólov, Slovan a Spartak preladia v nedeľu z európskej nôty na ligovú.

Trenčín – Žilina (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)   

„V prvom rade sa na tento zápas tešíme. So Žilinou si to rozdáme ako rovný s rovným, keďže určite nepríde ku nám len brániť. Verím, že to bude výborný zápas,“ povedal v rozhovore pre web Niké ligy kapitán Trenčína Damián Bariš. Hoci je mužstvo AS v lige už štyri zápasy bez víťazstva, v Trenčíne neklesajú na duchu. A Žilinčania svojho piatkového súpera rozhodne nepodceňujú. „S Trenčínom to vždy bola "gólová bitka", súboje hore-dole, fyzicky náročné stretnutia. Je to aj o taktickom zámere, ktorý na Trenčín chystáme. Chceme byť aktívni a chceme si dať pozor na ich útok. Pod trénerom Stolicom majú zažitý systém a silné individuality vpredu. My sme aj proti silnej Podbrezovej ukázali kompaktnosť, preto verím, že eliminujeme aj Trenčín. Bude to však náročné a ukázalo sa to aj v súboji AS proti Trnave. Preto by som ich posledným výsledkom a sérii neprikladal váhu, pretože každý z tých nevydarených zápasov mohli zvládnuť. Určite to nie je u nich o výkyvoch,“ povedal pre web MŠK tréner Jaroslav Hynek. Augustový duel Trenčína a Žiliny priniesol jeden z najgólovejších zápasov, ktorý skončil výhrou „šošonov“ 5:2.   

Dukla – Zemplín (sobota 15:00, Voyo)   

Keď Michalovčania v treťom kole podľahli na domácom trávniku banskobystrickej Dukle, prišli nielen o tri body, ale súper ich konto zaťažil aj troma gólmi. Skórovali Martin Rymarenko, Jakub Uhrinčať a Róbert Polievka, čisté konto si udržal brankár Matúš Hruška. Tentoraz bude mať Zemplín šancu na odvetu. Mužstvo trénera Petra Struhára na jedenástej priečke tabuľky ešte stále čaká na prvé tohtosezónne víťazstvo, Dukla je s 19 bodmi siedma.   

FC ViOn – Podbrezová (sobota 15:00, Voyo)   

Futbalistov Podbrezovej čaká v sobotu duel v Zlatých Moravciach. V prvom vzájomnom zápase v tejto sezóne dokázali „železiari“ nad týmto súperom zvíťaziť, keď jediný gól stretnutia vsietil Marek Kristián Bartoš. Tréner Roman Skuhravý pre klubový web prezradil, čo očakáva od najbližšieho zápasu: „Som presvedčený, že v akejkoľvek ligovej súťaži nie sú ľahkí súperi a Zlaté Moravce to potvrdzujú. Som rád, že prichádza tento zápas vonku na ťažkom teréne so súperom, ktorý nám nedá nič zadarmo. Je to pre to, aby sme zistili, ako dokážeme zareagovať na stretnutie proti Žiline. Zadarmo nie je v živote nič. Verím, že sa na ťažkom teréne dokážeme vyrovnať domácim a budeme rýchlejšie aj chytrejšie využívať situácie.“ Podbrezová je aktuálne v lepšej situácii. Hoci naposledy podľahla Žiline, celkovo jej v tabuľke patrí piata priečka so ziskom 23 bodov. Mužstvo ViOn-u sa s troma bodmi nachádza na dvanástom mieste a zatiaľ čaká na prvé ligové víťazstvo.   

DAC 1904 – Ružomberok (sobota 15:00, Voyo)   

V MOL Aréne sa v 14. kole predstaví Ružomberok. Augustový duel týchto tímov skončil remízou 1:1, o góly sa postarali Kristóf Domonkos na strane MFK a Matej Trusa na strane DAC, pre ktorého išlo o prvý ligový zásah v drese Dunajskej Stredy. „Nepríjemný súper. Hrajú nepríjemný futbal založený na súbojoch a na obrane. Za mňa je to jeden z najťažšie dobývateľných tímov. Myslím, že pôjdu do hlbšieho bloku. Bude dôležité čo najskôr streliť gól,“ povedal 22-ročný futbalista na margo liptovského celku v relácii Domáca pôda. Pôjde o stretnutie šiesteho a deviateho tímu tabuľky, pričom „žlto-modrí“ majú aktuálne pred svojím súperom desaťbodový náskok.   

Slovan – Skalica (nedeľa 15:00, Voyo)   

Európske boje na Tehelnom poli vystriedajú ligové. „Belasí“ budú v nedeľu hostiť mužstvo Skalice, ktorému sa v poslednom období darí. Obzvlášť v defenzíve, veď v posledných štyroch zápasoch Skaličania neinkasovali ani raz. Tentoraz však budú čeliť súperovi, ktorý má, spolu so Žilinou a Podbrezovou, najproduktívnejšiu ofenzívu. V doterajších trinástich stretnutiach strelili futbalisti Slovana 32 gólov a aktuálne v Niké lige ťahajú šnúru ôsmich výhier. Skalica od svojho vstupu do najvyššej súťaže v roku 2015 ešte bratislavský celok nedokázala zdolať.   

Košice – Spartak (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)   

Na futbalistov trnavského Spartaka čaká po štvrtkovom dueli s dánskym FC Nordsjaelland (1:1) zápas v Košickej futbalovej aréne. Na tú majú „červeno-čierni“ pekné spomienky, veď práve v nej v auguste spečatili svoj postup do skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy. V nedeľu ich v nej privíta mužstvo Košíc, ktoré potrebuje body ako soľ. Košičania naposledy okúsili chuť ligového víťazstva v úvode septembra a v tabuľke im so ziskom siedmich bodov aktuálne patrí desiata pozícia. Trnava je tretia, z posledných piatich ligových stretnutí štyri vyhrala.