Čo prinieslo 13. kolo? Koniec negatívnej série, predĺženie víťaznej

Čo prinieslo 13. kolo? Koniec negatívnej série, predĺženie víťaznej

V každom kole Niké ligy sa okrem ukážkových gólov či výborných brankárskych zákrokov vždy udejú aj ďalšie zaujímavé momenty, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie. Po každom víkende nájdete ich výber obrazom i slovom v pravidelnej rubrike na ligovom webe.

Trináste kolo je za nami. Niektorým prinieslo šťastie v podobe bodov či gólov, iným, naopak, veľa dôvodov na radosť nedalo. Opäť sme vybrali niektoré zaujímavé momenty a fakty z nedávneho ligového diania.

Premiéra na lavičke Košíc   

Hoci košický fanklub v úvode piatkového stretnutia privítal nového muža na lavičke FC, Ján Kozák mladší spolu so svojimi zverencami na súpera zo Žitného ostrova napokon nestačil. Jeho trénerská premiéra v rodnom klube skončila prehrou 0:3 a po zápase priznal, že je sklamaný. Jeho cesta v FC Košice je však ešte len na začiatku. „Nerád prehrávam, takže sklamanie tam je. Ale som aj realista. Máme na čom pracovať, ale budem do hráčov vštepovať, aby si nezvykali na prehry. Musíme to otočiť čím skôr. Je to o práci, o disciplíne. Je to však dlhodobejší proces, za tri dni sa nedá veľa zmeniť. Boli tam náznaky toho, na čom sme pracovali, ale je to málo. Budem na hráčov a, samozrejme, na seba náročný, aby sme boli lepší a lepší. Aby sme do zimy získali nejaké body a potom si to vyhodnotíme. Ako ďalej, s ktorými hráčmi,“ povedal na tlačovej konferencii.   

Ďalšia remíza Zemplína   

Na východe ešte zostaneme. V sobotu sa totiž na štadióne Michaloviec predstavili futbalisti Trenčína, ktorých predzápasové postavenie v tabuľke pasovalo do roly favorita. Domáci tejto výzve statočne čelili a od AS nedostali ani gól. Avšak, ani oni neskórovali a duel tak skončil bezgólovou remízou. Pre Michalovce to bola štvrtá remíza z posledných šiestich zápasov a zároveň štvrtý bodový zisk od príchodu Petra Struhára na pozíciu hlavného trénera Zemplína.

Michalovce a Trenčín napokon ustáli vzájomný súboj bez ujmy - bez inkasovaných gólov a s deľbou bodov. Foto: TASR

Prelomili negatívnu sériu   

Viac ako štyri a pol roka čakali žilinskí futbalisti na ligové víťazstvo nad Podbrezovou. Dočkali sa v sobotu, keď na domácej pôde zdolali „železiarov“ 2:1 a ukončili tak nepriaznivú sériu s týmto súperom. Predtým sa totiž „žlto-zelení“ tešili z takejto výhry v marci 2019. Päť ďalších zápasov prehrali, posledné dva dokonca na nulu. „Myslím, že sme vnútorne boli lepšie nastavení, že chceme zvíťaziť, viac sme za tým šli a napokon sa nám to aj podarilo. Konečne sme prelomili negatívnu sériu aj proti Podbrezovej, bol už najvyšší čas. Sme radi, že sme už všetky tieto série pretrhli a verím, že naša víťazná forma bude pokračovať,“ povedal pre web MŠK Timotej Jambor.

Opäť dvojgóloví

Zoznam hráčov, ktorí v zápase skórovali dvakrát, sa opäť rozrástol. A dvom futbalistom sa takýto kúsok podaril dokonca už v druhom stretnutí po sebe. Nino Marcelli z ŠK Slovan Bratislava na dva góly do siete Michaloviec v dohrávke štvrtého kola nadviazal rovnakým streleckým výkonom aj v Banskej Bystrici a Yhoan Andzouana sa v drese DAC tešil z dvoch svojich gólov tak v 12. kole proti Zemplínu, ako aj v 13. kole proti Košiciam. Doplnil ich Ján Minárik zo Žiliny, ktorý veľkou mierou prispel k triumfu MŠK nad Podbrezovou.

Natiahli víťaznú šnúru   

Na čele tabuľky zostáva aj po trinástich kolách Slovan. Po jeho minulotýždňovej dohrávke s Michalovcami majú všetky mužstvá na konte rovnaký počet odohratých zápasov a náskok „belasých“ na vedúcej pozícii pred druhou Žilinou aktuálne činí štyri body. Mužstvo trénera Vladimíra Weissa vyhralo v Niké lige osem zápasov v rade a na vrchné pozície sa postupne dostávajú aj jeho hráči v individuálnych štatistikách. Napríklad David Strelec je so šiestimi asistenciami na čele tohto rebríčka.   

Neprekonaní   

Spomínali sme síce dvojgólových strelcov, ale v stretnutiach 13. kola boli výrazné aj defenzívy na čele s brankármi. Až päť z nich si dokázalo udržať čisté konto a zabezpečiť tak svojmu tímu bodový zisk. Čiarku do kolónky vychytaných núl si pripísali brankári Aleksandar Popovič (DAC 1904), Matúš Ružinský (Zemplín), Josimar Dias Vozinha (Trenčín), Dominik Takáč (Spartak) a Martin Junas (Skalica). Skalica neinkasovala už vo štvrtom dueli za sebou a Junas nepustil loptu za svoj chrbát už 360 minút.