Anton Šoltis skončil vo funkcii trénera Košíc

Anton Šoltis skončil vo funkcii trénera Košíc

Ide o druhú trénerskú zmenu v prebiehajúcom ročníku Niké ligy.

Klub FC Košice v pondelok dopoludnia oznámil, že Anton Šoltis ukončil svoje pôsobenie na lavičke A-tímu. Vedenie klubu k tomuto kroku pristúpilo po sérii šiestich zápasov, v ktorých Košičania nezískali ani bod. Spolu s Antonom Šoltisom odchádzajú aj jeho asistenti Ondrej Duda a Roland Móder.

„Potvrdzujem, že Anton Šoltis a jeho asistenti skončili na pozícii trénerov FC Košice. Negatívna séria bez bodového zisku ako aj kolísavé výkony mužstva rozhodli, že ďalej nebudeme pokračovať v spolupráci. Osobne je mi to ľúto, pretože Tóno Šoltis urobil pre náš klub veľa. Postúpil s mužstvom do ligy, za čo mu patrí poďakovanie, ale rozhodli sme sa pre zmenu,“ objasnil pre klubový web Pavol Turczyk, generálny manažér FC Košice. 

Zároveň dodal, že meno Šoltisovho nástupcu ešte nie je známe, ale už prebiehajú rokovania s potenciálnym novým košickým trénerom. Vzhľadom na situáciu je možné, že v stredajšom pohárovom dueli proti Šamorínu povedie košický tím dočasne poverený tréner. 

Anton Šoltis sa stal kormidelníkom Košíc pred sezónou 2022/2023 a s mužstvom dokázal vybojovať postup do najvyššej súťaže. Jeho koniec v klube z metropoly východu znamená druhú zmenu na trénerskom poste v Niké lige. Pred necelým mesiacom skončil v Michalovciach tréner Marek Petruš, ktorého následne nahradil Peter Struhár.