Preview: Trenčín sa predstaví na Tehelnom poli, DAC opäť doma

Preview: Trenčín sa predstaví na Tehelnom poli, DAC opäť doma

Víťazne naladený Slovan hostí lídra tabuľky, Spartak cestuje do Banskej Bystrice.

Na Zemplíne chcú eliminovať žilinskú ofenzívu, v Skalici aj v Banskej Bystrici uvidia fanúšikovia súboje tabuľkových susedov.

Ružomberok – FC ViOn (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)   

Desiate kolo Niké ligy odštartuje v piatok v Ružomberku. Pod Čebraťom sa predstaví mužstvo zo Zlatých Moraviec, ktoré v tejto sezóne ešte nevyhralo a s dvoma bodmi mu v tabuľke patrí 11. priečka. Domáci sú so ziskom desiatich bodov na ôsmom mieste. „Tento ročník je vyrovnaný z pohľadu mužstiev a aj výsledkov. Aj ak hrajú posledné tímy s prvými, tak tie rozdiely nie sú veľké. Aj naopak prvé tímy občas stratia body s mužstvami, ktoré sú na konci tabuľky. Z toho pohľadu sa nič nesmie podceniť. Plne sa koncentrujeme na zápas s výhľadom toho, že ho chceme zvládnuť,“ povedal pre klubový web ružomberský tréner Peter Tomko. Štatistika vzájomných stretnutí týchto tímov z minulej sezóny je nesmierne vyrovnaná. Stretli sa dovedna štyrikrát, pričom dvakrát sa zrodila remíza 2:2 a následne doma dokázal vyhrať tak Ružomberok (2:0), ako aj ViOn (1:0). Priamy prenos piatkového duelu prinesie Voyo aj Nova Sport.   

Skalica – Košice (sobota 18:00, Voyo)   

V Skalici sa uskutoční súboj tabuľkových susedov. Obe mužstvá vyťažili z doterajších deviatich zápasov sedem bodov a len vďaka lepšiemu skóre patrí Skalici deviata a Košiciam desiata priečka. V sobotu však celky budú mať šancu svojmu súperovi bodovo odskočiť. „Takisto ako domáci aj my potrebujeme bodovať. Oni budú chcieť vyhrať, my tiež nechceme odísť naprázdno. Verím, že odohráme kvalitný zápas. Ale už bez zbytočných chýb v obrane. V ofenzíve sme naznačili zlepšenie, ale bez kvalitnej defenzívy to nepôjde. Preto budem apelovať na mužstvo, aby hralo zodpovedne a trpezlivo,“ uviedol tréner Anton Šoltis v predzápasovom rozhovore pre web FC Košice. Skaličania sa budú môcť oprieť aj o podporu z tribún, jeden zo sektorov vyhradili pre deti zo základných škôl a športových klubov.   

Zemplín – Žilina (sobota 18:00, Voyo)   

Tréner Peter Struhár sa po prvý raz predstaví na lavičke Zemplína na domácej pôde. Opäť ho však nečaká nič ľahké, pretože Michalovce budú hostiť žilinský tím. „Šošonom“ aktuálne patrí s 18 bodmi tretia priečka tabuľky a rešpekt vzbudzuje najmä pohľad na počet nastrieľaných gólov. V deviatich zápasoch skórovali 22-krát. Michalovský Martin Bednár ponúkol v predzápasovom rozhovore pre klubový web takýto recept na úspech: „Majú mladé mužstvo, veľmi behavé. Čo si pamätám, Žilinčania tých gólov dávali vždy veľa. Hrajú ofenzívny futbal, chcú stále útočiť. My sa musíme snažiť ich v tom eliminovať. Základom úspechu bude udržať čisté konto. Zhrnul by som to takto. Kľúčom k trom bodom bude neinkasovať.“   

DAC 1904 – Podbrezová (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)   

Dunajskú Stredu čaká v desiatom kole domáce stretnutie s Podbrezovou. Celky v tabuľke delí päť priečok a päť bodov, v prospech domácich hovorí počet inkasovaných gólov (8), v prospech hostí zase počet strelených gólov (22). V minulej ligovej sezóne odohrali štyri vzájomné zápasy. V úvode sa zrodila bezgólová remíza, potom dvakrát vyhral DAC (zhodne 2:1) a v apríli triumfovala Podbrezová (2:0). Duel si môžu fanúšikovia pozrieť na platforme Voyo alebo na televíznej stanici Dajto.   

Slovan – Trenčín (nedeľa 18:00, Voyo)   

„Belasí“ sa vo štvrtok výborne naladili víťazstvom nad slovinským klubom NK Olimpija Ľubľana v Európskej konferenčnej lige, v domácej súťaži však v nedeľu privítajú na Tehelnom poli lídra tabuľky. Trenčín zvíťazil v posledných štyroch zápasoch v rade, Slovan ťahá šnúru troch výhier. Bilancia vzájomných duelov zo sezóny 2021/2022 je vyrovnaná, obe stretnutia skončili výsledkom 4:0, pričom obe mužstvá triumfovali na domácom trávniku.   

Dukla – Spartak (nedeľa 18:00, Voyo)   

Pre trnavský Spartak je tento týždeň dvojzápasovým. Vo štvrtok v Európskej konferenčnej lige jeho hráči pred vypredanými tribúnami statočne vzdorovali favoritovi v podobe tureckého klubu Fenerbahce Istanbul a v nedeľu vycestujú do Banskej Bystrice na duel 10. kola Niké ligy. Dukla aj Spartak majú aktuálne na konte zhodne 15 bodov a v tabuľke sú bok po boku na piatej a šiestej priečke. V minulej sezóne sa stretli štyrikrát. Až trikrát triumfovali Banskobystričania (2:1, 2:0 a 1:0), raz sa z víťazstva tešila Trnava (2:0). Najlepším strelcom týchto vzájomných duelov je David Depetris z Dukly, ktorý v minulosti obliekal aj trnavský dres.