Preview: Trenčín hostí Duklu, DAC zase Spartak

Preview: Trenčín hostí Duklu, DAC zase Spartak

Duel na Liptove získal vďaka nedávnemu angažovaniu nového trénera Michaloviec špeciálny nádych.

V deviatom kole budú pod dohľadom televíznych kamier stretnutia v Žiline a v Podbrezovej. Železiari aj slovanisti sú pred víkendovými duelmi v pozícii tabuľkových favoritov.

Žilina - Skalica (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)

Deviate kolo otvoria mužstvá Žiliny a Skalice. Obidva tímy v posledných dvoch kolách prehrali a v piatok by sa radi víťazne naštartovali. V minulej sezóne sa stretli dvakrát. Obe stretnutia skončili zhodne 1:0 a v oboch prípadoch sa z výhry radoval domáci celok. “V piatok potrebujeme naskočiť tak, aby sme chytili zase nejakú novú sériu. Verím, že tento tím má kvalitu na to, aby hral o vrchné priečky. A aj naša výkonnosť nás k tomu predurčuje,” povedal pre klubový web MŠK tréner Jaroslav Hynek. Skaličania pred zápasom so žlto-zelenými ešte posilnili svoj tím, ku ktorému sa v uplynulých dňoch pridal ofenzívny univerzál Dino Špehar. V tabuľke delí mužstvá päť priečok, Žilina je na štvrtej s 15 bodmi, deviata Skalica má na konte sedem bodov.

Ružomberok - Zemplín (sobota 18:00, Voyo)

Sobotňajšie stretnutie na Liptove získalo vďaka angažovaniu nového trénera na Zemplíne špeciálny náboj. Pre Petra Struhára bude totiž práve duel v Ružomberku, kde v minulosti trénersky pôsobil, prvým na lavičke Michaloviec. V sezóne 2022/2023 sa tímy stretli celkovo štyrikrát, pričom dva razy vyhral Ružomberok (1:0, 2:0) a dva razy si body podelili (1:1, 2:2).

Trenčín - Dukla (sobota 18:00, Voyo)

Fanúšikov AS Trenčín čaká v sobotu veľký večer. Nielenže ich mužstvo na pozícii lídra tabuľky privíta v atraktívnom súboji tretiu Banskú Bystricu, ale zároveň sa otvorenia dočká hlavná tribúna Štadióna Sihoť. “Rád by som využil túto možnosť, aby som pozval našich fanúšikov na najbližšie stretnutie. Čaká nás jedinečný večer, kedy otvárame novú tribúnu. Rád by som preto požiadal ľudí, aby prišli podporiť náš tím. Chalani si to zaslúžia. Rád by som videl plný štadión, nič iné si momentálne neprajeme viac,” povedal po nedávnom zápase v Košiciach trenčiansky tréner Ilija Stolica. Domáci budú chcieť slávnostný večer zakončiť víťazne, štatistika je však skôr na strane hostí, ktorí v minulom ligovom ročníku svojho súpera zdolali doma aj vonku (0:2 a 3:0).

Podbrezová - Košice (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto)

Pred kamerami TV Dajto sa v nedeľu podvečer stretnú mužstvá Podbrezovej a Košíc. Domácim aktuálne so ziskom 16 bodov patrí v tabuľke Niké ligy druhá priečka, Košičania majú sedem bodov a figurujú na desiatom mieste. V Podbrezovej budú čeliť ofenzívnej sile, veď “železiari” strelili v doterajších ôsmich zápasoch 17 gólov. Uvidíme, ako sa s tým zverenci trénera Antona Šoltisa vysporiadajú. 

DAC 1904 - Spartak (nedeľa 18:00, Voyo)

Dunajská Streda zažije ďalší zaujímavý futbalový večer. V MOL Aréne totiž bude domáci celok hostiť trnavský Spartak, s ktorým v minulej sezóne odohral štyri stretnutia. Raz vyhrala Trnava (3:1), dvakrát DAC (1:0, 3:1) a naposledy, v apríli, tímy remizovali 1:1. “Každý zápas proti Spartaku je náročný, bez ohľadu na postavenie tímov v tabuľke. Trnava má kvalitný a agresívny tím, ale aj oni to budú mať s nami ťažké, keďže sme v dobrej forme a máme svoju silu. Určite nás čaká špeciálnych deväťdesiat minút. Bude to veľká výzva, aby sme pokračovali vo víťaznej sérii. Veľmi dobre poznáme súpera, jeho herný štýl, reakcie, spôsob myslenia. Budeme sa však pripravovať rovnako ako na ostatných súperov, no musíme byť zároveň mentálne silní, pretože nás čaká náročný duel,” povedal pre klubový web útočník DAC-u Ammar Ramadan, ktorý v minulosti obliekal aj červeno-čierny dres.

FC ViOn - Slovan (nedeľa 18:00, Voyo)

Do Zlatých Moraviec v nedeľu zamieri bratislavský Slovan. Stretnú sa mužstvá, ktoré sú v odlišnej situácii, zatiaľ čo domáci v tejto sezóne ešte nevyhrali, “belasí” zvíťazili v posledných dvoch zápasoch a aj v domácej súťaži postupne chytajú správne tempo. V predchádzajúcom ligovom ročníku dopadol prvý z dvoch vzájomných stretov lepšie pre Slovan (4:1) a v druhom sa zrodila remíza 1:1.