Čo prinieslo 8. kolo? Tri vychytané nuly a jedinú výhru domácich

Čo prinieslo 8. kolo? Tri vychytané nuly a jedinú výhru domácich

V každom kole Niké ligy sa okrem ukážkových gólov či výborných brankárskych zákrokov vždy udejú aj ďalšie zaujímavé momenty, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie. Budeme vám ich pravidelne prinášať obrazom i slovom a vy nám môžete posielať svoje tipy na takéto ligové okamihy prostredníctvom sociálnych sietí.

Päť gólov verzus nula gólov, jediná výhra a deľba bodov. Dnes to bude o číslach.

Päť rôznych strelcov

Hoci Michalovce dobre rozohrali svoj domáci zápas s Podbrezovou, keď sa v 16. minúte ujali vedenia, v konečnom súčte gólov ťahali za kratší koniec. “Železiari” totiž Zemplínu strelili päť gólov, o ktoré sa postaralo päť rôznych strelcov. Jedným z nich bol aj Peter Kováčik, pre ktorého bol presný zásah na východe krajiny piatym v aktuálnej ligovej sezóne a zároveň sa spolu s Róbertom Polievkom z Dukly dostal na čelo tabuľky strelcov. Za zmienku stojí aj záverečné rozvlnenie siete v podaní Nigérijčana Lekana Okunolu, ktorý si efektným spôsobom otvoril strelecký účet v Niké lige.

Traja s čistým kontom

Traja brankári zostali v ôsmom kole neprekonaní. Josimar Dias Vozinha položil svojím výkonom v stretnutí s Košicami základ trenčianskeho triumfu nad domácim FC (0:3), Aleksandar Popović strážil bránu Dunajskej Stredy pri najtesnejšom víťazstve v Skalici (0:1) a Milan Borjan zo Slovana v nedeľu vychytal hráčov Žiliny. V tomto štatistickom ukazovateli je na tom s troma vychytanými nulami najlepšie trojica Matúš Kira, Richard Ludha a spomínaný Josimar Dias Vozinha.

Doma sa radoval len Slovan

Šesť zápasov, no iba jediná výhra domácich. Postarali sa o ňu futbalisti bratislavského Slovana, ktorí v prvom polčase úspešne čelili príležitostiam hostí a následne pár minút pred a po prestávke dvoma gólmi rozhodli o svojom víťazstve. Presadili sa David Strelec a Tigran Barseghyan. Slovanku aktuálne v tabuľke patrí so ziskom 11 bodov šiesta priečka, no má dva zápasy k dobru. 

Ružomberok nezdolali takmer tri roky

Ôsme kolo finišovalo v nedeľu večer v Trnave. Spartak hostil mužstvo Ružomberka a domáci tréner Michal Gašparík začal pozápasové hodnotenie vetou: „Mne sa ani nechce veriť, že sme opäť nezdolali Ružomberok.” Napriek tomu, že Trnava po prvom polčase a následne až do 63. minúty vyhrávala o gól, so svojím súperom si nakoniec po remíze 2:2 delila body. Nad Liptákmi naposledy vyhrala v novembri 2020, pričom tri z posledných siedmich stretnutí ovládol Ružomberok a štyrikrát sa zrodila remíza. Triumf nad týmto súperom zatiaľ Michalovi Gašparíkovi ako trénerovi Spartaka chýba.