Čo prinieslo 7. kolo? Výborné individuálne výkony aj kuriózny gól

Čo prinieslo 7. kolo? Výborné individuálne výkony aj kuriózny gól

V každom kole Niké ligy sa okrem ukážkových gólov či výborných brankárskych zákrokov vždy udejú aj ďalšie zaujímavé momenty, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie. Budeme vám ich pravidelne prinášať obrazom i slovom a vy nám môžete posielať svoje tipy na takéto ligové okamihy prostredníctvom sociálnych sietí.

Siedme ligové kolo, prvé po reprezentačnej prestávke aj po uzávierke prestupov, prinieslo výrazné individuálne výkony, sedem gólov na Zemplíne či čisté kontá brankárov Richarda Ludhu a Ivana Krajčírika. Tabuľka Niké ligy má nového lídra a Klub ligových kanonierov nového člena.

Stogólový

Futbalisti Spartaka nechali Tradičný trnavský jarmok jarmokom a odišli súperiť o ligové body na Zemplín. Svoj zámer dali jasne najavo už na začiatku duelu, keď sa z prvej akcie po prihrávke od Michala Ďuriša presadil Ján Bernát. Prvý menovaný však nezostal len pri asistencii - v desiatej minúte sa najlepšie zorientoval pred bránou domácich a prepasíroval loptu do siete. Tento presný zásah bol jeho stým gólom v ligových súťažiach a stal sa tak novým členom Klubu ligových kanonierov.

Kuriózny gól navrátilca

V prehľade siedmeho kola pokračujeme v spomínanom zápase na východe krajiny. Po prvom polčase (1:4) sa zdalo, že Trnavčania si so svojím súperom hravo poradia. Cez prestávku však urobil tréner Michaloviec Marek Petruš tri zmeny v zostave a po zmene strán sa do hry zapojil Gino van Kessel. Najskôr prihral Matúšovi Marcinovi na jeho druhý gól v zápase a v 68. minúte dokonale využil chybnú rozohrávku trnavského brankára, keď sa práve od neho odrazila lopta do siete. Bodový zisk pre domácich z toho síce napokon nebol, ale navrátilec na slovenské ligové trávniky už v prvom stretnutí naznačil, že by mohol byť pre Zemplín platnou posilou. 

Kapitán na čele výborného tímového výkonu

Sobotňajší večer v Žiline patril Róbertovi Polievkovi. Kapitán banskobystrickej Dukly v ôsmej minúte načal strelecký účet zápasu proti MŠK Žilina a na každom ďalšom z troch bystrických gólov sa podieľal priamou či nepriamou asistenciou. Nepriamou preto, lebo jeho pas smerujúci na Mareka Hlinku v 16. minúte ešte predĺžil hlavou domáci Patrik Iľko. Polievka aktuálne patrí so štyrmi gólmi medzi najlepších ligových strelcov, po víťazstve v Žiline však vyzdvihoval najmä výborný kolektívny výkon.

Dvakrát do čierneho

Dva góly Matúša Marcina sme už spomínali. Cez víkend však nebol jediným hráčom, ktorému sa strelecky darilo. V Zlatých Moravciach sa predviedol srbský futbalista Njegoš Kupusović. Najmä jeho druhý gól bol výstavným kúskom, keď spoza šestnástky poslal loptu oblúčikom priamo do ľavého horného rohu Slávikovej brány. Zároveň mal prívlastok víťazný, keďže Trenčín zvíťazil nad ViOnom 2:1 a dostal sa na vedúcu pozíciu tabuľky Niké ligy. No a Kupusović sa zas dostal medzi lídrov gólových štatistík. 

Vydarená premiéra

Ak by si Fernand Goure svoju premiéru v drese Dunajskej Stredy vysníval, nemohla by dopadnúť lepšie. V derby zápase s bratislavským Slovanom najskôr v 11. minúte otvoril skóre a následne sa asistenciami podieľal na góloch Aleša Čermáka a Željka Gavriča. DAC si napokon pripísal euforické víťazstvo 3:1 a Goureho spoluhráč Miroslav Káčer po stretnutí prezradil, že mladík z Pobrežia Slonoviny bol hotový z toho, ako sa fanúšikovia tešili. Žlto-modrí získali 21-ročného útočníka na hosťovanie z belgického KVC Westerlo až do konca júna 2024, bude mať teda ešte veľa príležitostí potešiť dunajskostredských priaznivcov.