Preview: Zápas kola v Dunajskej Strede, neľahká úloha ViOnu

Preview: Zápas kola v Dunajskej Strede, neľahká úloha ViOnu

V Žiline sa stretne prvý a tretí celok tabuľky, Zemplín aj Spartak nastúpia na vzájomný zápas s posilnenými kádrami.

Pozreli sme sa bližšie na zápasy, ktoré nás čakajú v siedmom kole.

Podbrezová - Skalica (piatok 17:30, Voyo, Nova Sport)

Po reprezentačnej prestávke sa ligový kolotoč opätovne rozkrúti v Podbrezovej. V minulej sezóne mala vo vzájomných dueloch týchto mužstiev mierne navrch Skalica, keď raz vyhrala 2:0 a jeden duel skončil remízou 1:1. Skaličania sa naposledy dobre naladili domácim víťazstvom nad Michalovcami a asistent trénera Roman Hudec pre klubový web prezradil, s akým cieľom pocestujú k piatkovému súperovi: “Podbrezová a Žilina preferujú odlišný herný systém ako iné družstvá v lige. Preto chceme pôsobiť kompaktne, organizovane, ale zároveň mať dobrú prechodovú fázu smerom do ofenzívy.” 

Domáci, ktorí už tri kolá neokúsili chuť výhry, chcú túto šnúru pretrhnúť: “Skalica je tímom, spolu s Banskou Bystricou, s ktorými sa stretávam od začiatku môjho pôsobenia v Podbrezovej. Viem presne, akých majú hráčov. Teraz majú dvojicu mladých trénerov, ktorí mužstvo postupne menia. Každý tím má svoje špecifiká, akým spôsobom pracujú, ako majú prepracovanú defenzívu, ako dokážu využívať príležitosti, ktoré im súper ponúkne a podľa toho je aj zápas náročný. Je ale na nás, ako sa k zápasu postavíme a taký ťažký bude, aký si ho urobíme. Na súpera chceme byť nachystaní a nič nepodceníme. Verím, že po tých dvoch smolných a smutných zápasoch sme hladní po víťazstvách. Vidím to na chlapcoch, že dobre trénujú, konkurenčné prostredie sa nám zvýšilo a urobíme všetko preto, aby sme zápas proti Skalici zvládli!” povedal pre stránku “železiarov” hlavný tréner Roman Skuhravý.

Žilina - MFK Dukla (sobota 18:00, Voyo) 

Tretia Banská Bystrica cestuje v sobotu na pôdu prvej Žiliny. Oba celky majú na konte zhodne iba jednu prehru, pričom Dukla dokázala doteraz vo všetkých dueloch na ihriskách súperov bodovať. V roku 2023 sa mužstvá na ligovej scéne stretli už trikrát. Dva razy vyhrala Žilina (6:4 a 3:1) a jeden zápas skončil remízou 1:1. V posledných piatich stretnutiach týchto tímov padli vždy aspoň dva góly, čo je prísľubom divácky atraktívneho zápasu.

Zemplín - Spartak (sobota 18:00, Voyo) 

Na Zemplíne sa v ôsmom kole predstaví trnavský Spartak, pozitívne naladený vysokým pohárovým víťazstvom 8:0 nad Šuranmi. Oba kluby v závere prestupového obdobia privítali vo svojej kabíne nové tváre a obe mužstvá by takisto chceli naskočiť na víťaznú ligovú vlnu. V minulom súťažnom ročníku sa stretli dvakrát, Spartak vždy dokázal vsietiť štyri góly a zvíťaziť (4:0 a 4:1).  “Samozrejme, chceli by sme vyhrať. Už to však budú iné Michalovce, priniesli hráčov, budú konsolidovaní. Mali reprezentačnú pauzu na to, aby potrénovali a bude to pre nás ťažký zápas. Budeme chcieť získať tri body, ale uvidíme, aký bude výsledok,” vyjadril sa pre médiá po pohárovom zápase Michal Gašparík.  A ako vníma najbližšieho súpera michalovský asistent trénera Erik Havrila? “Ide o kvalitný tím. Majú výborných hráčov a káder ešte posilnili. Za všetko hovorí, že budú hrať európsky pohár aj v skupinovej fáze. My sa musíme sústrediť sami na seba. Vieme, kde majú silné stránky, aj to, kde majú slabé stránky. Spolu s trénerskými kolegami sa budeme snažiť pripraviť mužstvo tak, aby sme v sobotu uspeli,” povedal v rozhovore pre klubový web.

Ružomberok - Košice (sobota 18:00, Voyo) 

Ružomberčanov čaká cez víkend domáce stretnutie, v sobotu večer budú hostiť Košice. V tabuľke delia tieto tímy len dva body a na ligovej scéne pôjde o ich premiérový duel.  „Aj keď sú nováčik, majú skúsený tím. Priviedli veľa skúsených a kvalitných hráčov. My sa ale zase pozeráme na naše veci. Počas pauzy sme pracovali na nejakých veciach, čiže budeme ich chcieť vidieť v zápase. Hlavne budeme chcieť vidieť, že sme sa zase vo výkonnosti posunuli dopredu a že výkonnosť sa potom pretaví aj do výsledku,“ povedal pre web MKF Ružomberok hlavný tréner Peter Tomko. Viacero hráčov Košíc v minulosti pôsobilo pod Čebraťom. Jedným z nich je i Lukáš Fabiš, ktorý bol ešte pred pár mesiacmi súčasťou ružomberskej kabíny. „Určite to bude ťažký zápas. Viem, že hráči MFK sú dobre fyzicky pripravení a na tamojšom štadióne sa každému súperovi vždy hralo zložito. Je to tam také špecifické, ale verím tomu, že budeme pokračovať v nastolenom trojbodovom trende. Čaká nás teraz viacero stretnutí vonku, preto je naša túžba niečo v sobotu získať veľká,“ prezradil v predzápasovom rozhovore pre košický web 25-ročný futbalista.

DAC 1904 - Slovan (nedeľa 17:30, Voyo, Dajto) 

Šláger kola aj mesiaca sa uskutoční v nedeľu v Dunajskej Strede. Všetky štyri stretnutia týchto tímov v minulej sezóne boli gólovo pomerne vyrovnané. Dvakrát sa zrodila remíza 1:1 a dvakrát vyhral jednogólovým rozdielom Slovan (2:1 a 3:2). Bok po boku stoja oba tímy aktuálne aj v tabuľke Niké ligy, na piatom a šiestom mieste so ziskom ôsmich bodov. “Belasí” však majú ešte dva zápasy k dobru. V porovnaní so súperom mal DAC pomerne hektický záver prestupového obdobia, uvidíme teda priamo na ihrisku, aké zostavy pošlú mužstvá do boja o tri body. Futbalové popoludnie v Dunajskej Strede začne už o 15:00 hod. programom vo fanzóne pri MOL Aréne. 

FC ViOn - Trenčín (nedeľa 18:00, Voyo) 

Kolo uzavrie súboj Zlatých Moraviec a Trenčína. Domácich čaká neľahká úloha, veď ich najbližší súper bodoval v posledných troch stretnutiach a momentálne mu patrí v ligovom pelotóne druhá priečka. Zo štyroch duelov v sezóne 2022/23 vyplynula jedna výhra ViOn-u (1:0), jedna remíza (1:1) a dva triumfy AS (2:1 a 2:1). Gólovo sa v doterajších stretnutiach darilo najmä Filipovi Balajovi, ktorý je od roku 2012 s piatimi presnými zásahmi najlepším strelcom vo vzájomných zápasoch Zlatých Moraviec a Trenčína.