Čo prinieslo 6. kolo? Duel dvoch obratov aj prvý gól Michaloviec

Čo prinieslo 6. kolo? Duel dvoch obratov aj prvý gól Michaloviec

V každom kole Niké ligy sa okrem ukážkových gólov či výborných brankárskych zákrokov vždy udejú aj ďalšie zaujímavé momenty, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie. Budeme vám ich pravidelne prinášať obrazom i slovom a vy nám môžete posielať svoje tipy na takéto ligové okamihy prostredníctvom sociálnych sietí.

V gólovo skromnejšom šiestom kole vybočili z radu futbalisti Slovana a Podbrezovej, ktorí vo vzájomnom zápase skórovali dovedna päťkrát. Z gólu sa tešili aj hráči Košíc a Michaloviec, pričom pre oba tímy boli ich presné zásahy špeciálne. No a okrem strelcov upútali cez víkend i brankári.

Prvý domáci gól

Po prvýkrát naplno zahučali tribúny Košickej futbalovej arény po góle domáceho tímu v Niké lige. Zverenci Antona Šoltisa v sobotňajšom stretnutí so Zlatými Moravcami vybojovali prvé domáce víťazstvo, ktoré gólom z 27. minúty zariadil Lukáš Greššák. Košičania tak vyše dvojtisícovú návštevu potešili nielen plným bodovým ziskom, ale aj otvorením streleckého účtu na domácej pôde.

Košický Mr. Zero

Základ triumfu nad ViOn-om položila spoľahlivá košická defenzíva. V bráne, tak, ako aj vo všetkých predchádzajúcich dueloch, ju istil Matúš Kira. Dvadsaťosemročný gólman vychytal tretie čisté konto v aktuálnej ligovej sezóne a v tejto štatistike patrí medzi lídrov súťaže. 

Opäť prihral na gól

Pri brankároch ešte zostaneme. Pred týždňom sme Ľubomírovi Belkovi z MŠK Žilina pripísali na konto premiérovú brankársku asistenciu v tejto sezóne a už má na konte ďalšiu. V 62. minúte nedeľného stretnutia proti Spartaku poslal dlhým výkopom loptu Henrymu Addovi, ktorý následne úspešne zakončil do trnavskej brány. Belko napokon zo zápasu odišiel nielen s víťazstvom a prihrávkou na gól, ale aj s vychytanou nulou.


   

Už nie sú bezgóloví

Zmazali ďalšiu nulu. Futbalisti Zemplína dobre rozohrali zápas v Skalici, keď v 37. minúte Daniel Pavúk po centri Lukáša Jánošíka nekompromisne poslal loptu do siete domácich. Išlo o prvý gól Michaloviec v Niké lige. Skaličania však dokázali zvrátiť nepriaznivý vývoj stretnutia a dvoma presnými zásahmi v druhom polčase sa nakoniec dopracovali k výhre. Na tú svoju Michalovčania v aktuálnej ligovej sezóne tak naďalej čakajú.

Záverečný obrat

Hektický koniec priniesol záverečný duel 6. kola Niké ligy. Slovan v ňom hostil Podbrezovú, ktorá síce od 22. minúty prehrávala, ale železiari ešte pred koncom riadnej hracej doby dokázali výsledok otočiť. V nadstavenom čase však domáci zabrali na plné obrátky a gólmi Barseghjana a Kašiu sa postarali o druhý, tentoraz už finálny obrat zápasu. V priebehu necelých dvadsiatich minút tak v nedeľu na Tehelnom poli padli štyri góly.

Štyri výhry v rade

Po šiestich kolách 15 bodov na konte. Šošoni prehrali naposledy ešte v druhom kole v Podbrezovej a odvtedy ťahajú štvorzápasovú víťaznú šnúru. V aktuálnom ligovom ročníku ešte ani raz neremizovali a so skóre 16:7 sú v tomto smere takisto najlepšími v súťaži. V sezóne 2016/2017, keď Žilina získala svoj doteraz posledný majstrovský titul, mala po šiestich odohraných stretnutiach na konte o dva body menej. K ligovej trofeji napokon dokráčala so 73 bodmi a finálne skóre znelo 82:25.