Čo prinieslo 5. kolo? Prvú asistenciu brankára aj gólový míľnik

Čo prinieslo 5. kolo? Prvú asistenciu brankára aj gólový míľnik

V každom kole Niké ligy sa okrem ukážkových gólov či výborných brankárskych zákrokov vždy udejú aj ďalšie zaujímavé momenty, ktoré rozhodne stoja za povšimnutie. Budeme vám ich pravidelne prinášať obrazom i slovom a vy nám môžete posielať svoje tipy na takéto ligové okamihy prostredníctvom sociálnych sietí.

V Podbrezovej museli v úvode pre intenzívny dážď na pár minút prerušiť zápas, DAC prvýkrát v sezóne prehral a tabuľke kraľuje Žilina. Výsledky piateho kola poznáme, udialo sa však počas neho oveľa viac. 

Asistencia brankára 

Moment, ktorý rozhodol zápas a následne ovládol sociálne siete. V stretnutí Žiliny so Zlatými Moravcami plynula siedma minúta nadstaveného času a hostia sa drali dopredu. Brankár Ľubomír Belko však výborne čítal hru, vybehol z brány, dostal sa k lopte a dlhým odkopom ju poslal na opačnú stranu ihriska. Tam sa jej zmocnil Eric Bile a z poslednej akcie duelu rozhodol o výhre MŠK. Belko si na svoje konto pripísal gólovú asistenciu, ktorá je zároveň prvou prihrávkou brankára na gól v aktuálnej sezóne.

Nepremenený pokutový kop 

Róbert Polievka bol jedným z hlavných strojcov víťaznej otočky Dukly v súboji s Dunajskou Stredou. Jeden gól dal, na ďalší prihral, týmto vydareným akciám však predchádzala aj jedna nevydarená. Pár minút pred koncom prvého polčasu si totiž po faule na Rymarenka v šestnástke domácich postavil loptu na biely bod, no brankár DAC-u Aleksandar Popović jeho strelu vyrazil. Podobnú situáciu Banská Bystrica v tejto sezóne už zažila, akurát z opačnej strany. V zápase druhého kola so Slovanom neuspel zoči-voči Matúšovi Hruškovi Vladimír Weiss ml.

Brankár Aleksandar Popović čelil v MOL Aréne doteraz dvom penaltám a v oboch prípadoch vychytal svojich protivníkov. Ešte v drese Partizanu Belehrad v roku 2021 Andrija Baliča a minulú sobotu, už ako hráč DAC-u, Róberta Polievku.

Dvaja štvorgóloví strelci 

Na čele tabuľky ligových strelcov nájdeme momentálne dvoch štvorgólových hráčov. Peter Kováčik z Podbrezovej skvele vykročil do sezóny, keď hneď v úvodnom zápase proti Banskej Bystrici vsietil hetrik. Štvrtý gól strelil v dueli piateho kola proti Trenčínu, v ktorom sa presadil aj druhý zo štvorgólovej dvojice. Ide o Ghančana Rash Rahima Ibrahima, ktorý poslal gólové pozdravy aj Žiline (2) a Michalovciam. Zaujímavosťou je, že obaja nosia na drese číslo 20. O gól menej ako duo Kováčik - Ibrahim má aktuálne na konte štvorica Róbert Polievka, Kristóf Domonkos, Dávid Ďuriš a Henry Addo.

Peter Kováčik (vpravo) oslavuje jeden zo svojich štyroch gólov v tejto sezóne so spoluhráčmi z Podbrezovej.

ViOn s gólovým míľnikom 

Ešte sa na chvíľku vrátime k zápasu medzi MŠK Žilina a FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Hoci hostia v ňom nebodovali, dosiahli výrazný tímový míľnik. O oba góly hostí v tomto stretnutí sa postaral Karol Mondek. Jeho druhý gól, keď v 26. minúte vysokým oblúkom prekonal brankára Belka, bol zároveň jubilejným 500. gólom ViOn-u v najvyššej súťaži. Už cez víkend proti Košiciam môžu Zlaté Moravce načať šiestu gólovú stovku.

Naďalej bez gólov 

Fanúšikovia na východe Slovenska po viac ako piatich rokoch zažili regionálne derby v najvyššej súťaži. Michalovce hostili Košice, no svojich priaznivcov výsledkom veľmi nepotešili. Svojmu súperovi podľahli 0:2 a naďalej zostávajú bez víťazstva aj bez vsieteného gólu. V šiestom kole pocestujú na opačný koniec republiky, na štadión MFK Skalica.