Triumf s podpisom bývalých hráčov DAC

Triumf s podpisom bývalých hráčov DAC

Futbalisti Banskej Bystrice prekvapili v 5. kole Niké ligy, keď na ihrisku Dunajskej Stredy dokázali z 0:1 otočiť na 2:1 a pripísať si tri cenné body.

Mužstvo spod Urpína natiahlo víťaznú sériu v najvyššej súťaži na tri zápasy, respektíve, bez prehry je už štyri kolá. Zatiaľ sa sklonilo len hneď na úvod ročníka doma pred Podbrezovou (1:4). Hráči FC DAC 1904 Dunajská Streda zakopli prvýkrát v sezóne, dovtedy štyrikrát za sebou bodovali (2-2-0).

Hostia uspeli v MOL aréne zásluhou dokonalého plnenia taktického zámeru. Banská Bystrica stiahla obranu o čosi nižšie ako v predošlých zápasoch. Celé mužstvo zodpovedne bránilo, hralo agresívne a vyrážalo do rýchlych brejkov, kde svojou šikovnosťou robili domácim strážcom problémy vrchní hráči. Už v prvom polčase brankár Popovič chytil dve nebezpečné strely Polievku. Keď Risvanis skopol v šestnástke unikajúceho Rymarenka, mala Dukla dokonca výhodu pokutového kopu, lenže Polievka z jedenástky opäť nevyzrel na Popoviča. Keď za domácich po zmene strán utešenou strelou do ľavého horného rohu bránky otvoril skóre Gavrič, zdalo sa, že Dunajská Streda napriek nie ideálnemu výkonu vydoluje zo súboja tri body. Lenže domáci totálne prestali hrať a navyše začali kopiť chyby vzadu. Najskôr nechali Polievku otočiť sa vo vlastnej šestnástke a ten vyzval Rymarenka k zakončeniu – 1:1. Následne Alex Pinto nevydarenou prihrávkou poslal do úniku práve Polievku, ktorý sa pohral s oboma stopérmi domácich a zavŕšil obrat – 1:2.

Banská Bystrica v predošlej sezóne prehrala všetky štyri zápasy s FC DAC. Teraz vyhrala hneď prvý a v MOL aréne celkovo uspela po desiatich rokoch čakania. „Som veľmi šťastný, že sme získali tieto tri body. Vzhľadom na vývoj v tabuľke sú veľmi dôležité, pokiaľ ide o účasť v hornej šestke. Predovšetkým v prvom polčase sme hrali veľmi dobre, no nevedeli sme to zužitkovať, pretože sme neriešili ideálne predfinálnu a finálnu fázu. Po zmene strán sme hrali trpezlivo, z obranného bloku a na rýchle brejky. Síce sme inkasovali ako prví, ale dokázali sme otočiť výsledok a zvíťaziť. Klobúk dolu pred chalanmi, ďakujem im za super zápas a som na nich naozaj hrdý,“ povedal tréner Dukly Michal Ščasný.

Hrdinami zápasu sa stali futbalisti, ktorí v minulosti v Dunajskej Strede pôsobili. Martin Rymarenko vybojoval jedenástku a strelil jeden gól, Róbert Polievka zakončil zápas s bilanciou 1+1. „Minulosť už neriešim. V Dukle som šťastný a užívam si každý jeden zápas. Išli sme sem s cieľom pobiť sa o tri body, ktoré napokon aj máme. Odohrali sme dobrý zápas, domácich sme nepúšťali do šancí, len k centrovaným loptám. Skvelý výkon podali všetci, od obrany až po vrchných hráčov. Mám veľkú radosť,“ poznamenal Martin Rymarenko, na ktorého nadviazal Róbert Polievka: „Bolo to super. Dovolím si tvrdiť, že sme dosiahli zaslúžené víťazstvo. Možno to znie sebavedome, ale najmä za výkon v prvom polčase sme si tri body určite zaslúžili."    

GAVRIČ: NEHRALI SME PODĽA PREDSTÁV

Napriek strelenému gólu bol po stretnutí veľmi smutný krídelník FC DAC Željko Gavrič. „Nehrali sme podľa našich predstáv. Chceli sme zvíťaziť, ale nie vždy to ide tak, ako si želáte. Musíme sa pokúsiť hrať lepšie v ďalších zápasoch. Aj takýto býva futbal,“ skonštatoval Željko Gavrič.