Vo štvrtok veľké finále Futbalu v meste, aj s Marekom Hamšíkom

Vo štvrtok veľké finále Futbalu v meste, aj s Marekom Hamšíkom

Už vo štvrtok sa pred Euroveou v Bratislave stretne najlepších 16 tímov z celého Slovenska v kategórii do 11 rokov. Futbal v meste vyvrcholí finálovým podujatím a bude ho sprevádzať množstvo futbalových atrakcií či autogramiád. Osobne príde aj ambasádor celého projektu Marek Hamšík.

Obrovské emócie, množstvo gólov, futbalovej radosti a šestnásť postupujúcich tímov priniesli semifinálové kolá projektu Futbal v meste, ktoré sa uskutočnili v ôsmich krajských mestách počas apríla až mája 2023. Séria turnajov dospela do svojho finále, ktoré sa uskutoční vo štvrtok 24. augusta v Bratislave, pri nákupnom centre Eurovea. Okrem samotného futbalového turnaja nebude v centre diania chýbať ani ambasádor projektu Marek Hamšík a množstvo sprievodných akcií.  

Séria turnajov Futbal v meste je určená pre futbalistov do 11 rokov. Únia ligových klubov (ÚLK) spolu s generálnym partnerom projektu, spoločnosťou BILLA, chce podporiť mladé športové talenty a oživiť autentickú atmosféru futbalu, ktorý vzišiel práve z ulíc miest. Preto sa každý semifinálový turnaj odohral pred obchodným centrom, na námestí, či na inom rušnom mieste, a aj preto vo štvrtok, už po štvrtýkrát, Futbal v meste vyvrcholí v Bratislave pri Dunaji.   

„Aj tento rok sa tešíme z veľkého záujmu o Futbal v meste. Do semifinálových turnajov sa zapojilo dokopy takmer 120 tímov z celého Slovenska, vo finále sa predstaví 16 najlepších. Opäť sme priniesli futbalový ruch z veľkých štadiónov na námestia, či do ulíc miest. Sme radi, že spolu s našimi partnermi sa nám darí napĺňať jednu z hlavných myšlienok projektu, a to podporovať mladé športové talenty na ceste za ich snom,” povedal Ivan Kozák, prezident ÚLK, riadiacej organizácie Niké ligy.   

Doterajší priebeh Futbalu v meste teší i Tomáša Staňa, finančného riaditeľa spoločnosti BILLA Slovensko a predsedu predstavenstva o. z. BILLA ľuďom:  „V projekte Futbal v meste sa spája všetko, k čomu sa dlhodobo usilujeme inšpirovať našich zákazníkov – pohyb, šport, zdravý životný štýl a aktívne trávenie voľného času. Sme veľmi radi, že projekt zaujal desiatky detských futbalových družstiev. Aj vďaka nám tak mládež opäť zistila, že zábava a radosť sa deje vonku, s ostatnými deťmi, nielen doma s mobilom, či tabletom v ruke. Z toho, že Futbal v meste každoročne priláka do centier slovenských miest tisícky zvedavých návštevníkov, sa veľmi tešíme. Je to pre nás potvrdením, že slovenské deti vidia v športe zmysel. Zásluhu na tom určite má aj Marek Hamšík, s ktorým sme v BILLA ako nový hlavný partner najvyššej slovenskej ligy nadviazali užšiu spoluprácu.“ 

  

Vo finálových skupinách sa predstavia po dva najlepšie tímy z každého semifinálového turnaja, dovedna atmosféru finále okúsi 16 celkov.  

FINALISTI FUTBALU V MESTE 2023 

  • Modrý Balet, ŠTK Šamorín (1. miesto Trnava)
  • Červeno čírni-čerti, Spartak Trnava (2. miesto Trnava)  
  • ŠK Slovan Bratislava (1. miesto Bratislava) 
  • Kali, SFC Kalinkovo (2. miesto Bratislava) 
  • FC Košice (1. miesto Košice) 
  • FK Humenné (2. miesto Košice) 
  • CFT Academy (1. miesto Prešov)
  • FC Tatran Prešov (2. miesto Prešov) 
  • ZŠ Nitrianske Rudno (1. miesto Nitra) 
  • FK Močenok (2. miesto Nitra) 
  • Avengers, AS Trenčín (1. miesto Trenčín) 
  • Šošoni (2. miesto Trenčín)
  • Hamšík Academy (1. miesto Banská Bystrica) 
  • FK Pohronie (2. miesto Banská Bystrica) 
  • MFK Ružomberok (1. miesto Žilina) 
  • MFK Zemplín Michalovce (2. miesto Žilina)   

Finálový deň, ktorým bude sprevádzať moderátorská dvojica Tomaggio a Láďo Varecha, odštartuje o 9:00 zápasmi v štyroch skupinách. Popoludnie spestrí sprievodný program, o 14:15 svoju freestyle šou predvedie Peter Herstek a následne čaká všetky tímy slávnostný nástup s Marekom Hamšíkom.   

Zaujímavou časťou programu bude i živý “stolný” futbal s cca 150 hráčmi, či exhibičný zápas Tímu Mareka Hamšíka proti Tímu osobností TV Markíza vedeného Filipom Tůmom. Futbalové dresy si oblečú nielen známe futbalové mená ako Marek Hamšík, Marek Sapara, Martin Jakubko, Tomáš Medveď, či Samuel Slovák, ale aj hokejový brankár Jaroslav Halák, “televízne tváre” Filip Tůma, Tomáš Tarr, známy kuchár Andrea Ena a ďalší. Následne budú mať záujemcovia možnosť získať autogram, či urobiť si fotografiu s aktérmi exhibičného stretnutia. Finalisti futbalového turnaja sa v súboji o víťaznú trofej proti sebe postavia o 17:45 h. 

Úloha obhajcov pripadla tímu Hamšík Academy, ktorý sa po minuloročnom triumfe prebojoval na finálový turnaj i tento rok. Víťaz získa okrem zlatých medailí a putovného pohára s názvom Ušatá trofej aj nákup športového vybavenia adidas v sieti R-Gol.com v hodnote 5-tisíc eur, futbalový kemp v hodnote 3-tisíc eur, dresy podpísané Marekom Hamšíkom a vecné ceny od partnerov. Naprázdno neobídu ani ďalšie dva tímy na medailových pozíciách, či víťazi individuálnych súťaží.   

Návštevníci podujatia si môžu už od rána okrem futbalových zápolení užiť i bohatý program, o ktorý sa postarajú najmä partneri Futbalu v meste. Pripravená bude BILLA zóna, Koleso šťastia, stolný futbal, zóna PS5, R-Gol zóna, či zóna Slovenského futbalového zväzu, ako aj viacero futbalových výziev v podobe Skill challenge, SpeedGun, Shooting Baloon, Jump as …, či Subsoccer.   

Generálnym partnerom projektu je BILLA, hlavnými partnermi o.z. BILLA ľuďom, R-Gol.com a Voyo.   

PROGRAM FUTBALU V MESTE 2023   

9:00 – 14:15: turnajová časť, finále Futbalu v meste 

14:15 – 14:30: freestyle šou Petra Hersteka 

14:30 – 14:45: slávnostný nástup všetkých tímov spolu s Marekom Hamšíkom 

14:45 – 15:15: živý stolný futbal so 150 hráčmi 

15:15 – 16:15: turnajová časť (vyraďovacie boje) 

16:30 – 16:45: súboj zručností 

16:45 – 17:10: exhibičný zápas, futbalové osobnosti vs. televízne osobnosti (Marek Hamšík, Marek Sapara, Martin Jakubko, Vladimír Kinder, Tomáš Medveď, Samuel Slovák, Tomáš Tarr, Filip Tůma, Jaroslav Halák a ďalší) 

17:10 – 17:30: autogramiáda Mareka Hamšíka a ďalších osobností 

17:30 – 17:45: súboj o 3. miesto 

17:45 – 18:00: finále 

18:00 – 19:00: turnaj partnerov