Tímový výkon ako cesta k úspechu

Tímový výkon ako cesta k úspechu

Futbalisti Dunajskej Stredy zvíťazili v Zlatých Moravciach 2:0 a pripísali si druhé víťazstvo v sezóne.

Žlto-modrí sú po štyroch kolách stále nezdolaní (2-2-0). Zverenci trénera Adriana Guľu prvýkrát v tejto sezóne zvíťazili vonku, ale ľahko k trom bodom určite neprišli. Domáci potvrdili, že po príchode trénera Vladimíra Cifraniča chcú hrať odvážny futbal. Prvý polčas možno ťahali za kratší koniec, ale po zmene strán vicemajstra zatlačili. Bod nezískali preto, že v hornej tretine ihriska sa nevedia presadiť, čo potvrdzujú od začiatku sezóny. Jediný získaný bod a jediný strelený gól svedčia. Hráči FC ViOn sa opäť len ťažko dostávali do šancí a keď už sa im to aj podarilo (Weir, Gono), tak ich nevyužili.

Ani Dunajská Streda neprenikala s ľahkosťou do koncovky, ale dva góly sa hráčom FC DAC predsa len podarilo streliť. Kľúčový bol prvý, pod ktorý sa v 23. min podpísal stredopoliar Miroslav Káčer. Ten vyhral za šestnástkou dôležitý súboj s Denisom Dugom a loptu napálil na bránku. Nebola to síce gólová strela, ale pred brankárom Matejom Slávikom zaplávala, ten nestačil dobre zareagovať a napokon skončila v sieti. Tento moment hostí upokojil, no po prestávke už mali viac z hry domáci. Z aktivity však nič nevyťažili a v úplnom závere pri vabanku inkasovali z kopačky striedajúceho Dominika Veselovského.

„Gratulujem mužstvu k víťazstvu a našim fanúšikom ďakujem za veľkú podporu. Náš triumf sa nerodil ľahko, ale to sme aj očakávali. Prvých pätnásť minút sme sa nevedeli dostať k druhým loptám, ale pomohol nám gól na 1:0. Trochu sme sa upokojili, hoci domáci Weir mal veľkú šancu, keď z dorážky trafil brvno. V prvom polčase sme však napriek tomu hrozili z kontier, akurát sme nestrelili rozdielový gól. Po zmene strán mohol uzavrieť zápas Gavrič, ale opäť sme sa nepresadili. Potom sme už hrali jednoznačne na výsledok. Boli sme pasívni a ViOn hral veľmi sympaticky. Domáci zasypali našu šestnástku centrami, ale my sme si udržali čisté konto, čo je pre nás veľmi cenné. V závere sme ešte udreli z protiútoku. Dosiahli sme cenné víťazstvo. Verím, že nás nakopne k ešte väčšej dominancii v ďalších stretnutiach,“ povedal tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda Adrian Guľa.

Žlto-modrí nastúpili prvýkrát po tom, čo klub opustili dve veľké opory posledných sezón. Už v predošlom dueli s Ružomberkom chýbal bývalý kapitán Zsolt Kalmár, teraz iba z tribúny sledoval zápas čiernohorský útočník Nikola Krstovič, ktorý zamieril do talianskeho US Lecce. Pri ich absencii ukázal stredopoliar Miroslav Káčer, žeby sa mohol vyprofilovať na jednoznačného lídra. Hoci nemá v popise práce streľbu gólov, práve on zaznamenal dôležitý zlomový presný zásah. „V predošlých zápasoch vonku sme držali loptu, ale neboli sme nebezpeční. Teraz sme hrali tímovo a  zvládli sme to. Teší ma, že som skóroval, i keď som si nemyslel, že táto strela bude gólová. Ale keď chalani na mňa naskákali, bol som veľmi šťastný,“ uviedol Miroslav Káčer.

MRZÍ CHYBA A EFEKTIVITA

Futbalisti Zlatých Moraviec podávajú lepšie výkony, ako hovoria výsledky. Tak to bolo aj v nedeľu. „Myslím si, že sme neboli horší ako Dunajská Streda. V určitých fázach zápasu sme boli dokonca lepší. Rozhodol prvý gól, ktorý beriem na seba. Mrzí nás však takisto fakt, že nepremieňame šance. Dali sme jeden gól zo štyroch zápasov a to je málo. Musíme na tom popracovať. Verím, že ďalší zápas to už bude lepšie,“ povedal brankár FC ViOn Matej Slávik.