Futbal, ktorý sa musel ľuďom páčiť

Futbal, ktorý sa musel ľuďom páčiť

Keď sa stretnú Žilina a Trenčín, fanúšikovia čakajú góly. Zápas 3. kola len potvrdil, prečo. Oba tímy predviedli ofenzívny futbal a diváci videli sedemkrát loptu v sieti.

Z víťazstva 5:2 sa v šlágri víkendu radovala Žilina, ktorá si s AS poradila 5:2. „Šošoni“ poskočili na druhú priečku práve na úkor Trenčína, ktorý v novej sezóny prvýkrát stratil body a prepadol sa na tretiu pozíciu. Žlto-zelení položili základ úspechu už pred prestávkou, keď strelili tri góly. Skóre stretnutia otvoril krásnou strelou do rohu bránky Vozinhu Patrik Iľko. Druhý presný zásah pridal Dávid Ďuriš a ešte pred prestávkou sa presadil Adrián Kaprálik. Tréner hostí pomohol tímu polčasovými striedaniami. Najmä Hilary Gong výrazne oživil hru AS. Nárast aktivity premenil na prvý presný zásah Trenčína Rahim Ibrahim. Futbalisti spod Čákovho hradu sa dostali aj do ďalších dvoch dobrých príležitostí, no výborne zasiahol domáci brankár Ľubomír Belko. Žilinčania sa umne stiahli a udreli z brejkov. Na gól Dávida Ďuriša ešte zareagoval Rahim Ibrahim, na konečných 5:2 pečatil skóre Henry Addo.


„Ukázali sme, že futbal hrať vieme a že ho vieme hrať dobre v rôznych taktických variantoch. Bola tam aj pasáž, keď nás podržal Belko. Vieme, že v ňom máme veľkú oporu, musíme si to vážiť. Trenčanov sme mali načítaných. Vedeli sme, že dokážu hrať vysoko, ale majú aj veľký priestor medzi líniami, a tak sme ho využívali na rýchle prenesenie hry, rýchle prihrávky medzi línie či za obranu. To rozhodlo, že sme najmä v prvom polčase mali viac šancí, ktoré sme aj využili. Efektivita v zakončení bola pre nás absolútne kľúčová,“ povedal po stretnutí tréner Žiliny Jaroslav Hynek.

Hrdinom zápasu sa stal žilinský útočník Dávid Ďuriš, ktorý strelil dva góly a pridal aj jednu asistenciu. „Prvý polčas sme odohrali naozaj výborne. Vypracovali sme si veľmi veľa šancí a zaznamenali sme tri góly. Po zmene strán to už z našej strany nebolo také dobré, boli sme trochu nepresní. Nakoniec sa nám však podarilo zápas ustáť a zvíťazili sme 5:2. Myslím si, že takýto futbal sa musel ľuďom páčiť. Stretli sa dve ofenzívne mužstvá, ktoré chcú hrať otvorene. Bolo to vidieť,“ poznamenal útočník Dávid Ďuriš, ktorého treba oceniť nielen za jeho čísla, ale najmä za to, že ich dosiahol mimo svoj obľúbený post. Nenastúpil totiž na pozícii krídelníka, ale pri neúčasti zraneného Timoteja Jambora na hrote.

Jeden presný zásah zaznamenal aj Adrián Kaprálik. Ktovie, či nie posledný. O rýchlonohého 21-ročného útočníka je záujem v zahraničí. „Uvidíme, čo prinesú ďalšie dni. Priznávam, rád by som sa už posunul,“ poznamenal žilinský „rýchlik“. „Verím, že fanúšikom sa zápas páčil. My sme išli za víťazstvom a to sa nám podarilo dosiahnuť. S Trenčínom to býva pravidelne ofenzívne. Som rád, že sme strelili päť gólov. Škoda dvoch, ktoré sme dostali, ale sme radi, čo sa nám podarilo,“ dodal Adrián Kaprálik.

STOLICA: OTVORENE A OFENZÍVNE

Tréner Ilija Stolica vnímal svoju prvú prehru na lavičke Trenčína v logických súvislostiach. „Bol to zaujímavý zápas pre fanúšikov, ktorý videli veľa šancí a gólov. Oba tímy hrali otvorene a ofenzívne. My sme do zápasu vstúpili zlou nohou. V prvom polčase sme trikrát inkasovali a potom sme už museli riskovať. Pre nás to bola dobrá lekcia. Budeme pokračovať na ceste, na ktorú sme sa vydali,“ povedal Ilija Stolica.