​Potvrdené! FC Košice nováčikom najvyššej futbalovej ligy

​Potvrdené! FC Košice nováčikom najvyššej futbalovej ligy

Košice budú hrať v nasledujúcom ročníku najvyššiu slovenskú futbalovú súťaž. Vo štvrtok ich na svojom riadnom zasadnutí potvrdilo Prezídium Únie ligových klubov.

Po tom, čo Košice získali trofej pre víťaza 2. najvyššej slovenskej ligy v ročníku 2022/23, museli pre postup do Fortuna ligy splniť administratívne kritériá. „FC Košice už prešli licenčným konaním pre druhú ligu. V tomto prípade musel klub len doplniť isté informácie najmä finančného charakteru, ktoré sú pre Fortuna ligu striktnejšie ako pre druhú ligu,“ vysvetľuje výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák. 

Na štvrtkovom zasadnutí Prezídia ÚLK ich riadiaca organizácia Fortuna ligy potvrdila, a tak sa FC Košice oficiálne stávajú nováčikom najvyššej futbalovej súťaže ročníka 2023/24. V úvodnom kole novej sezóny privítajú na svojom štadióne majstra, teda bratislavský Slovan.   

„Pre nás je to obrovské zadosťučinenie. Päť rokov sme tvrdo pracovali na tom, aby sme sa vrátili do najvyššej súťaže. Ideme do ligy s veľkou pokorou. Košičania sú hladní po futbale, čakáme množstvo fanúšikov. Dlhé roky sa tu nehrala najvyššia liga, konečne je tu. Veľmi sa z toho tešíme,“ hovorí prezident FC Košice Dušan Trnka.

Košice sa vracajú do najvyššej súťaže po dlhých ôsmich rokoch. Druhé najväčšie mesto na Slovensku disponuje moderným futbalovým stánkom s aktuálnou kapacitou 5900 miest. Po dostavaní zadných tribún bude mať Košická futbalová aréna kapacitu 12500 divákov.   

„Aktuálne prebiehajú stavebné práce na dostavbe zadných tribún. To už ale pôjde veľmi rýchlo. Možno v priebehu septembra už budú tribúny stáť. Kolaudáciu máme naplánovanú na začiatok apríla 2024,“ dopĺňa Trnka.   

„Teší nás fakt, že do ligy prichádza silný klub z veľkého mesta. Takisto sme radi, že po šesť a pol roku budú všetci účastníci najvyššej súťaže hrať svoje domáce zápasy na svojom štadióne. Je to skvelá správa pre fanúšikov,“ znejú pozitívne slová od prezidenta ÚLK Ivana Kozáka.

Košická Futbalová Aréna