Futbal v meste: V Trnave zvíťazil Modrý balet

Futbal v meste: V Trnave zvíťazil Modrý balet

Prvé semifinále Futbalu v meste v roku 2023 vyhral v Trnave Modrý balet, resp. mladí futbalisti ŠTK Šamorín.

V sobotu 29. apríla odštartoval projekt Futbal v meste. Aj napriek premenlivému počasiu to bol vydarený štart nového ročníka futbalového turnaja pre mladé futbalové talenty do 11 rokov. V Trnave sa zišlo jedenásť tímov, približne sto nádejných futbalových talentov. Hoci sa musel dvakrát turnaj prerušiť pre dážď, na športovej dráme to neubralo. Naopak, vyvrcholením celodenného turnaja bolo finále, v ktorom Šamorín zdolal Červeno-čírnych čertov 4:3.  

Okrem futbalu si mohli v Trnave na Trojičnom námestí ľudia aj zasúťažiť či vypýtať si autogram od hráčov Trnavy Mateja Čurmu a Kazeema Bolajiho, a to najmä vďaka generálnemu partnerovi BILLA. Obaja finalisti z Trnavy postupujú do celoslovenského finále, v ktorom sa stretne šestnásť najlepších tímov z celého Slovenska. Veľké finále bude 24. augusta 2023 pred bratislavskou Euroveou.   

Generálnym partnerom Futbalu v meste je BILLA, hlavnými partnermi R-Gol.com a Voyo. Organizátorom projektu je Únia ligových klubov, ktorá riadi Fortuna ligu. Celkovo je na rok 2023 naplánovaných 8 semifinálových kôl v ôsmich najväčších mestách na Slovensku a celoslovenské finále, kde sa stretne najlepších 16 tímov zo Slovenska. Už 6. mája bude Futbal v meste v Košiciach a 8. mája v Prešove.  Finále je na programe 24. augusta v Bratislave pred Eurovea. Celý harmonogram je dostupný na stránke www.futbalvmeste.sk.      

Celkové poradie (semifinále v Trnave):   

  1. Modrý balet (ŠTK Šamorín) 
  2. Červeno-čírni čerti 
  3. Al Panama 
  4. FCST 2013