Najslávnejšie slovenské derby v znamení retro i pomoci

Najslávnejšie slovenské derby v znamení retro i pomoci

168. derby Slovan – Spartak, ktoré sa odohrá v piatok 28. apríla o 20:30 hod., sa bude niesť v znamení retro i pomoci. Takto ladené derby bude súčasťou pripomenutia si 30-teho výročia samostatnej slovenskej ligy.

Na Slovensku nie je väčšieho derby a väčšieho zápasu. Duel Slovan – Spartak vždy lákal množstvo fanúšikov a vždy prinášal obrovské emócie. V piatok 28. apríla od 20.30 hod. (7. kolo nadstavbová časť o titul) sa na Tehelnom poli rozohrá už 168. pokračovanie tohto najslávnejšieho slovenského derby a 158. derby na ligovej úrovni. Tentoraz ale bude iné, ešte o kúsok výnimočnejšie.   

RETRO DRESY A POMOC MIŠKE   

Celé derby sa ponesie v znamení retro pri príležitosti 30-teho výročia samostatnej slovenskej ligy. Hráči oboch klubov nastúpia v retro dresoch, ktoré budú kópiami dresov zo sezóny 1993/94, čo bola prvá sezóna samostatnej slovenskej futbalovej ligy. Po zápase pôjdu dresy do dražby a celý výťažok venuje Fortuna liga na dobrú vec. „Po dohode s oboma klubmi sme sa rozhodli celý výťažok venovať Miške, ktorá miluje futbal a aktívne ho hrávala pred tým nešťastným postrelením. Derby je vždy o vášni a emóciách, na ihrisku to často vrie, no kluby sa v dôležitých myšlienkach dokážu spojiť a pomôcť. Futbal je viac ako len hra,“ povedal marketingový manažér ÚLK Milan Ondruš.

OSOBNOSTI I SÚŤAŽE PRE FANÚŠIKOV   

V historicky prvom derby samostatného Slovenska (11.9.1993) zvíťazil Slovan nad Trnavou 3:1. V táboroch oboch klubov bolo množstvo osobností ako Tittel, Pecko, Kinder či na druhej strane Ujlaky, Karhan či König. Mužstvá viedli dnes už legendy slovenského futbalu. Dušan Galis bol trénerom Slovana Bratislava a Ladislav Jurkemik bol na lavičke Trnavy.  „Práve tieto osobnosti pozývame aj na derby k príležitosti 30-teho výročia ligy. Chceme im dať možnosť ešte raz zažiť ten pocit výnimočnosti, pocit derby,“ dopĺňa Ondruš.  

Retro zápas budú dopĺňať aj súťaže a pred Tehelným polom na námestí bude pre fanúšikov k dispozícii veľká retro fanzóna. „Obrovská vďaka za tieto aktivity patrí nášmu generálnemu partnerovi Fortuna. Aj vďaka nej môžeme pripraviť takýto výnimočný zápas a aj vďaka nej môžeme pomôcť dobrej veci,“ uzatvára Ondruš.   

Zápas 7. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy Slovan – Spartak síce bude v retro móde, no s plným nasadením. Bojuje sa o titul a každý bod sa ráta. Duel je naplánovaný na piatok 28. apríla o 20:30 hod. na Tehelnom poli. Odvysiela ho Nova Sport a Voyo.