Igor Žofčák prekonal svoj rekord (video)

Igor Žofčák prekonal svoj rekord (video)

Igor Žofčák prekonal svoj vlastný rekord. Vo veku 39 rokov a 336 dní sa stal najstarším strelcom najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

Igor Žofčák odohral na pôde FC ViOn Zlaté Moravce (2:5) svoj 440. ligový zápas. Na ihrisku strávil dvadsať minút a svoj výkon okorenil aj gólom. V 90. min vybojoval pre neho loptu najmladší hráč na trávniku, len sedemnásťročný Dávid Petrík. Čoskoro štyridsiatnik sa zoči-voči domácemu brankárovi Lukáčovi nemýlil a vo veku 39 rokov a 336 dní sa stal najstarším strelcom v histórii našej najvyššej futbalovej súťaže.  

Žofčák pritom prekonal svoj vlastný rekord z jesene aktuálnej sezóny. Už dávnejšie sa vyjadril, že jeho snom je dať fortunaligový gól aj v štyridsiatke. Tú oslávi 10. apríla tohto roka. „Štyridsiatka je môj cieľ. Chcem hrať ligu aj po oslavách okrúhlych narodenín. Dať gól ako štyridsiatnik by bolo čerešničkou na torte. Uvidíme, či sa to podarí,“ hovoril o svojich cieľoch Igor Žofčák.   

Ikona slovenskej ligy a bývalý hráč Ružomberka, Slovana či Sparty Praha sa pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy vyjadril, že aktuálna sezóna je pre neho posledná. „Je to najťažšie rozhodnutie, pretože opustiť niečo, čo milujete, nie je ľahké,“ povedal Žofčák.