​Program nadstavbovej časti Fortuna ligy

​Program nadstavbovej časti Fortuna ligy

V sobotu čaká Fortuna ligu posledné, 22. kolo základnej časti. Po ňom sa tabuľka rozdelí na dve časti. Súboje o titul či udržanie sa začínajú.

Posledné 22. kolo základnej časti Fortuna ligy prinesie odpovede na dôležité otázky smerom k nadstavbovej časti našej ligy. Ktoré tímy budú v skupine o titul a ktoré v skupine o udržanie sa? Práve po 22. kole sa totiž tabuľka rozdelí na dve časti a bude nasledovať 10-kolová nadstavba.   

V prvej šestke si už s istotou zahrajú DAC 1904, Slovan, SpartakPodbrezová. O posledných dvoch miestach sa rozhodne v sobotu. Na diaľku budú medzi sebou bojovať Ružomberok, Žilina a Banská Bystrica. Práve Ružomberok a Žilina majú všetko vo vlastných rukách. Ak svoje sobotné zápasy zvládnu a získajú tri body, budú v skupine o titul. Naopak, Banská Bystrica sa musí spoliehať na zaváhanie niektorého z nich.   

Aký je kľúč k postupu do prvej šestky si môžete prečítať tu.  

Hneď budúci týždeň sa rozohrá nadstavbová časť našej ligy. Už poznáme dvojice, resp. vyžrebovanie nadstavbovej časti podľa tabuľkového postavenia tímov. Konkrétne logá do skladačky doplníme okamžite po skončení 22. kola.  

Niektoré tímy už svoje postavenie po 22. kole nezmenia. Už je jasné, že do nadstavby pôde Spartak Trnava ako tretí tím tabuľky, Podbrezová ako štvrtý tím tabuľky a Tatran Liptovský Mikuláš ako posledný.   

Presné termíny zápasov prvých kôl nadstavbovej časti Fortuna ligy budú známe po skončení základnej časti.