Polaček po ďalšej prehre: Musíme byť kompaktnejší

Polaček po ďalšej prehre: Musíme byť kompaktnejší

Trápenie futbalistov Liptovského Mikuláša nemá konca, v tomto kalendárnom roku ešte nebodovali.

Posledný tím Fortuna ligy prehral v jarnej časti aj do tretice a vidina senzačnej záchrany je stále mizivejšia. Hoci ani Skalica či Trenčín ako „najbližší rivali“ Liptákov nebodovali, počet zostávajúcich zápasov rýchlo klesá a strata Fabuľových zverencov je naďalej dvojciferná. V sobotu Liptovský Mikuláš prehral po ďalšom ofenzívne bezduchom výkone v Banskej Bystrici 0:2.

„Mali sme jednu strelu na bránku, z toho je ťažké niečo ukopať. Musíme viac bojovať, dotlačiť sa aspoň k šanciam a tie premieňať. V každom zápase nás súper výrazne prestrieľa, potrebujeme byť kompaktnejší,“ hľadá recept na úspech brankár Liptákov Martin Polaček. Skúsený gólman si zároveň sype popol na hlavu pre prvý inkasovaný gól, kedy vybehol na vysokú loptu, ale prehral súboj s Pišojom a do odkrytej bránky z diaľky skvele trafil Rymarenko. „Prišiel som sem chlapcom pomôcť. Som vysoký, stále budem chodiť do centrov a tento gól na tom nič nezmení. Pravdou ale je, že keď už som tam bol, mal som loptu vyboxovať do stredu alebo do autu. Volej trafil súper parádne, gratulujem mu.“

Autor gólu, ktorý sa napokon ukázal ako víťazný, neskrýval obrovskú radosť. „Zaslúžené víťazstvo,“ usmieval sa Martin Rymarenko pred mikrofónmi a pokračoval: „Vedeli sme, že potrebujeme body, ak chceme hrať v skupine o titul, čo je náš cieľ. Išli sme si za tým od začiatku, najmä v prvom polčase sme hrali veľmi slušne.“

Na gólový volej bude ešte dlho spomínať. „Videl som, kam lopta letí a že brankár je vonku, snažil som sa ju len dobre trafiť. Vyšlo to náramne a som šťastný,“ zhodnotil moment z dvadsiatej minúty.

Na Rymarenkov zásah neskôr v druhom polčase nadviazal Andrija Balič, ktorý prišiel pod Urpín na hosťovanie z Dunajskej Stredy. Ako očakávaná veľká opora v strede poľa sa prezentoval skvelým debutom. „Tri body ma veľmi tešia, sú dôležitejšie ako strelený gól, ale samozrejme aj z neho mám radosť. Všetko išlo podľa plánu. Na ihrisku som sa cítil dobre, ale v závere som už bol unavený, tak asi aj preto ma tréner striedal,“ poznamenal legionár z Chorvátska.