Zápas Ružomberok - FC ViOn odložený

Zápas Ružomberok - FC ViOn odložený

Zápas 17. kola Fortuna ligy MFK Ružomberok - FC ViOn Zlaté Moravce je oficiálne odložený. Dôvodom sú technické problémy súvisiace s vyhrievaním ihriska, resp. únik nebezpečnej látky priamo do hracej plochy.

Pôvodné správy hovorili o možnom úniku nebezpečnej látky do hracej plochy, preto sa výkop zápasu posunul predbežne na 19:00. Bolo nutné vykonať potrebnú analýzu situácie a odobrať vzorky. Na mieste boli dokonca aj pracovníčky Slovenskej inšpekcie životného prostredia. Správy o úniku nebezpečnej látky do pôdy sa nakoniec potvrdili, bolo by veľmi nebezpečné a zdravie ohrozujúce odohrať tento zápas. Preto prišlo k odloženiu na nový termín. Domáci klub MFK Ružomberok musí zároveň vykonať potrebné opatrenia a odstrániť kontaminovanú zeminu. 

"Prišlo k ekologickej havárii a priamo do hracej plochy vytiekla látka, ktorá je nebezpečná pre zdravie hráčov. Po kontakte s ňou by sa museli hráči okamžite vyzliecť, umyť, vydezinfikovať. Zdravie je prvoradé, na takomto povrchu by boli ohrození všetci hráči, preto musí byť zápas odložený," zdôvodnil rozhodnutie delegát zápasu Miroslav Schneider

O novom termíne zápasu budeme informovať.