Trnava aj DAC v dobrej forme favoritmi víkendu

Trnava aj DAC v dobrej forme favoritmi víkendu

Pozvánka na zápasy 14. kola Fortuna ligy.

Zlaté Moravce – Dunajská Streda (piatok, 17.30) - VOYO, Nova Sport

DAC sa v posledných týždňoch naučil neprehrávať a odohral vskutku dosť vyrovnaných zápasov. Čerešničkou na torte bolo následné vysoké víťazstvo 5:2 nad silnou Žilinoiva u, ktoré tím trénera Guľu postavilo do beztak očakávanej roly veľkého favorita na štadióne ViOn-u. Ivan Galád zvládol trénerský debut na lavičke Zlatých Moraviec, keď vyhral 2:0 v Skalici, no teraz ho, hoci v domácom prostredí, čaká omnoho náročnejší protivník. V MOL aréne DAC vyhral vo vzájomnom zápase 3:0, až také jednoznačné by to však tentoraz nemuselo byť.

Banská Bystrica – Žilina (sobota, 18.00) - VOYO

Asi málokto pred sezónou očakával, že sobotňajší duel 14. kola bude súbojom tabuľkových susedov. Kým výsledky Banskej Bystrice sú pozitívnym prekvapením a päť víťazstiev je na nováčika skvelou bilanciou, Žilina sa opäť nachádza na hrane hornej šestky. Práve vo vzájomnom zápase ju môže Dukla dobehnúť, ak nie zosunúť, a to je nepochybne prioritný cieľ Ščasného tímu. Žilinčania sa pre zmenu potrebujú fanúšikom revanšovať za vysokú prehru 2:5 s Dunajskou Stredou, no na Štiavničkách to vôbec nebude ľahké.

Ružomberok – Liptovský Mikuláš (sobota, 18.00) - VOYO

Liptovské derby opäť v znamení jasného favorita. Tak by mali znieť pozápasové titulky, no človek mieni a futbalisti menia. Každý – a Ružomberčania zvlášť – má ešte v pamäti minulosezónny zápas, v ktorom Mikulášania otočili „doma“ v Poprade z 0:2 na 3:2, ale aj bezgólovú remízu z úvodu aktuálneho ročníka. „Ruža“ si takéto scenáre už do tretice nehodlá pripustiť a omnoho radšej by nadviazala na minuloročné domáce víťazstvo 4:1, pri ktorom sa dvakrát strelecky presadil Regáli, vtedy ešte bez nálepky reprezentanta. Hoci hostia si v Michalovciach pripísali vôbec prvé víťazstvo v sezóne, tri body sa očakávajú predovšetkým od domácich. Problém to ale môže byť pre Jozefa Kostelníka, ktorý potrebuje ešte jedno víťazstvo v najbližších dvoch zápasoch, aby naplnil ultimátum a zostal na lavičke Liptovského Mikuláša.

Trenčín – Skalica (sobota, 18.00) - VOYO

Po domácej prehre s ViOn-om sa prehĺbila kríza Skalice, inak nováčika, ktorý vstúpil do sezóny veľmi dobre. Sériu bez prehry však nahradila séria bez víťazstva a Záhoráci sa prepadli už na desiate miesto. Ani v Trenčíne asi nebudú mať veľké oči, zvlášť po tom, čo Trenčania vyparatili pred týždňom Slovanu. Na výhru 4:0 sa bude ešte predlho spomínať a dá sa predpokladať, že namlsaní domáci budú chcieť ďalší podobne chutný gólový chod. Odnesie si to Skalica?

Podbrezová – Trnava (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Ani dohrávka v Michalovciach nepomohla Podbrezovej opätovne sa naštartovať a železiari klesli po prehre 0:1 na piatu priečku. Tá je pre nich, samozrejme, stále prijateľná, no už to nie je druhé miesto a spadnuté sánky divákov pri pohľade na skvelú hru a výsledky. Tri prehry v sérii bolia, šanca na nápravu prichádza proti Trnave. Lenže teraz je druhý pre zmenu Spartak, ktorý už štyrikrát v rade neinkasoval a opäť bude favoritom, ako aj pred týždňom v Banskej Bystrici.

Michalovce – Slovan (nedeľa, 19.00) - VOYO

Po skvelom futbalovom divadle proti Bazileji čaká na Slovan súper z iného súdka. V Michalovciach  sú belasí jasným favoritom a vzhľadom na výsledok 0:4 v Trenčíne minulú nedeľu si musia aj na domácej scéne napraviť reputáciu. Už bez Agba, Šaponjiča a Križana, ktoré boli z kádra vyradení, zabojujú o udržanie si prvej priečky pred trnavským Spartakom. Michalovčania zdolali v týždni Podbrezovú gólom dnes už čerstvého otca Marcina a udobrili si fanúšikov po predošlej prehre s Liptovským Mikulášom. Proti Slovanu ešte nevyhrali, uhrali dve remízy a pätnásť prehier.