Na Slovane šláger, líder privíta prenasledovateľa

Na Slovane šláger, líder privíta prenasledovateľa

Pozvánka na zápasy 12. kola Fortuna ligy.

Ružomberok – Skalica (piatok, 17.30) - VOYO, NovaSport

V dvanástom kole sa začína odvetná časť fortunaligovej jesene a ako prví privítajú Ružomberčania nováčika zo Skalice. V úvodnom dueli sezóny vyhrali Liptáci na Záhorí 2:0 a aj v piatok si pôjdu jednoznačne pre všetky tri body. Gól v prvom kole daj aj Martin Regáli, slovenský reprezentant, ktorý po návrate od národného tímu opäť musí potvrdzovať svoju pozíciu, kvalitu a nálepku elitného útočníka pod Tatrami. Práve od neho sa teda znova očakáva bláznenie v okolí súperovej šestnástky a veľká hrozba pre defenzívu Jarábkovho tímu. Liptáci si zároveň musia postrážiť dobrého súpera, ktorý už päťkrát v sérii neprehral a ak ich v piatok prekvapí, dostane sa dokonca v tabuľke pred nich, čo by bolo z pohľadu hostí naozaj fantastické.

Banská Bystrica – Michalovce (sobota, 18.00) - VOYO

Tri výhry z posledných piatich zápasov a priebežná siedma priečka vlievajú Banskobystričanom optimizmus do žíl a sú nepochybne pripravení vrátiť Michalovciam požičané a na domácom štadióne ich zdolať. Zemplínčania sú o dve priečky nižšie, nazbierali o dva body menej a sobotňajší duel rovnako považujú za veľmi dôležitý, dalo by sa povedať šesťbodový. Kvalitatívne vyrovnané celky odohrajú otvorený zápas, rozhodne momentálna forma a možno výkon individualít, na jednej strane Polievku, na druhej Žofčáka.

Liptovský Mikuláš – Dunajská Streda (sobota, 18.00) - VOYO

Tréner Kostelník má už zrejme namále, jeho Liptovský Mikuláš stále nevyhral a so štyrmi bodmi sa krčí na dne tabuľky. Dá sa však hovoriť aj o veľkej smole, Liptáci majú šancí ako maku, nepremieňajú ich však a body im utekajú pomedzi prsty, ako aj naposledy pri prehre 2:4 v Žiline, kde trikrát trafili konštrukciu súperovej brány. DAC si v Poprade na outsidera verí, no raz to už musí prísť a nie je vylúčené, že práve Guľov tím ako prvý proti Liptákom neuspeje. Piate miesto hosťom nesvedčí, chcú ísť vyššie, čo potvrdili aj siedmimi bodmi v troch zápasoch pred repre pauzou. Podarí sa im nadviazať na nájdenú formu?

Žilina – Trenčín (sobota, 18.00) - VOYO

Vždy veľmi očakávaný duel dvoch aktívne a ofenzívne hrajúcich súperov, ktorý často prináša gólové nádielky. Aj preto bola júlová remíza 0:0 šokom, prišla po dlhých rokoch a verme, že na ďalšiu dekádu naposledy. Veď, prečo nie? Góly sú korením futbalu a Žilina aj Trenčín ich majú dlhodobo v popise práce, ktorú zvládajú na výbornú. Sami si však týmto tvrdením nastavujeme zrkadlo. Kým Žilina sa totiž presadila už sedemnásťkrát, Trenčania strelili v jedenástich dueloch iba sedem gólov! Mizéria nevídaná, veď nik ich v lige nedal menej. Dokedy potrvá? Určite nie dlho, len už by sa konečne mohol prejaviť potenciál šikovných hráčov spod Čákovho hradu. Tak žeby na žilinskej umelke?

Slovan – Podbrezová (nedeľa, 17.30) - VOYO, DajTo

Majstrovi zo Slovana sa v úvode sezóny nepodarilo vyhrať v Podbrezovej (prehra 1:2) a v tej chvíli určite nik netušil, akú skvelú sériu železiari načnú. V desiatich zápasoch nenašli premožiteľa ani raz, a to je z pohľadu nováčika skutočne unikátne! Aj preto sa v nedeľu stretne líder tabuľky so svojim najbližším prenasledovateľom a pre hostí to bude skutočná oslava futbalu. Ťažko očakávať, že uspejú aj na Tehelnom poli, ale vylúčené to rozhodne nie je. Fanúšikovia Podbrezovej túžia po leicesterovskom príbehu, ak chcú napodobniť najväčšiu senzáciu vo futbalovej histórii, potrebujú prekvapenie aj u majstra.

Zlaté Moravce – Trnava (nedeľa, 18.00) - VOYO

Predposledný ViOn privíta silnú Trnavu a favorit je v nedeľu jasný. Hostia sú v tabuľke tretí s očakávaním skorého predbehnutia nováčika z Podbrezovej. Ak ale chcú potrápiť vedúci Slovan, musia byť ešte úspešnejší a silnejší než doposiaľ. Aj preto je víťazstvo nad Zlatými Moravcami pre Spartak povinnosťou. Domáci majú sedem bodov, vyhrali iba raz – dve kolá pred repre pauzou doma s Trenčínom 1:0. Tím trénera Kociana sa trápi, všeobecne však od ViOn-u vysoké očakávania pred sezónou neboli. Napriek tomu chce ísť vyššie a určite aj môže, no štvorbodová strata na desiaty Trenčín svedčí o tom, že tak skoro to nebude. Postupné kroky fungovať môžu, jedným z nich by bol určite aspoň bod proti Trnave.