Keď obaja cítia, že to šlo aj za tri body

Keď obaja cítia, že to šlo aj za tri body

Futbalisti Ružomberka remizovali na domácej pôde s nováčikom z Podbrezovej 2:2. Diváci pod Čebraťom videli výborný futbal.

Oba tímy išli za víťazstvom, každý vlastnou cestou. Ružomberok sa snažil hrať agresívne v súbojoch, po zisku lopty Liptáci chceli okamžite kolmými prihrávkami získať výhodu a dostať sa do šancí. Podbrezová zase stavila na kontrolu hry a kombinačný futbal. Dá sa povedať, že oba spôsoby slávili úspech, veď padli štyri góly. Výsledok? Remíza 2:2. Hráči MFK sú na čele tabuľky so štyrmi bodmi, predtým zvíťazili v Skalici 2:0, „železiarom“ patrí s rovnakým ziskom tretia priečka, v predošlom kole si poradili s majstrovským Slovanom Bratislava 2:1. Skóre stretnutia po peknej akcii viacerých hráčov a chybe Madleňáka otvoril hosťujúci Daniel Pavúk, ešte do prestávky vyrovnal z penalty Ján Maslo. Pokutovému kopu predchádzal faul Cobnana na Madleňáka. Po zmene strán dostal červenú kartu za faul zozadu na Gereca Erik Grendel. Vicemajster využil početnú výhodu a keď skóroval Martin Regáli, zdalo sa, že je „vymaľované“. Podbrezová, ktorá hrala vo svojej tradičnej schéme 3-4-3 však ani po vylúčení neuhla od svojich princípov hry. Hostia predvádzali aj v rozostavení 3-4-2 naďalej aktívny futbal, dostávali sa do šancí, neustále hrozili a napokon boli odmenení. Po štandardnej situácii stiahol v pokutovom území Kelemen striedajúceho Breznaníka a nariadenú jedenástku premenil Peter Kováčik. S remízou napokon nebol stopercentne spokojný ani jeden tím. Domácim totiž víťazstvo ušlo pomedzi prsty a hostia cítili, že svojou futbalovou kvalitou mohli v prípade priaznivého priebehu po majstrovi ozbíjať aj vicemajstra. 

„Myslím si, že sme mali dobrý úvod zápasu. Dostávali sme sa do šancí, no po našej chybe išla Podbrezová do vedenia. Dokázali sme vyrovnať a po vylúčení súpera aj otočiť výsledok, vypracovali sme si ďalšie príležitosti. Mali sme zavrieť zápas tretím gólom, ale, žiaľ, inkasovali sme zo situácie, ktorú ste videli,“ povedal autor druhého gólu MFK Martin Regáli a ďalej pokračoval: „Mal som šancí aj na viac ako jeden gól. Žiaľ, presadil som sa len raz a možno aj to nám chýbalo k trom bodom. Máme za sebou ťažký zápas. Podbrezová hrala slušný futbal a my sme mali v nohách ťažký štvrtkový zápas Konferenčnej ligy s FC Riga (0:3). Prežívame náročné obdobie a snažíme sa s tým vyrovnať najlepšie, ako vieme. Myslím si, že tento zápas sme mohli zvládnuť. Mali sme ho totiž dobre rozohraný.“ Podbrezová od úvodu sezóny potvrdzuje predpoklady, že prispeje k oživeniu súťaže. Nielen výsledkami, ale aj herným prejavom. „Vzhľadom na okolnosti bod berieme, aj v početnej nevýhode sme dokázali Ružomberok zatlačiť a zaslúžene sme vyrovnali,“ poznamenal skúsený stredopoliar „železiarov“ Erik Grendel a na margo zisku štyroch bodov zo zápasov s dvoma najlepšími kolektívmi minulej sezóny doložil: „Je to dobrý štart do sezóny, ale predsa len zostáva trochu pachuť, keďže sme cítili, že sa tu dalo aj zvíťaziť. Musíme byť však skromní a výsledok napokon brať všetkými desiatimi,“ skonštatoval 33-ročný stredopoliar, ktorému sa bezprostredne po zápase nezdalo, že si za zákrok na Gereca zaslúžil červenú kartu. „Nerád sa vyjadrujem k rozhodcom, ale takých súbojov bolo v zápase množstvo. Čakal som žltú kartu a bol som veľmi zaskočený, keď som uvidel červenú. Škoda, že na zápase nebol systém VAR. Myslím si, že viacero zákrokov by potom rozhodca posúdil inak vrátane vylúčenia. Chcem sa chlapcom poďakovať za to, ako v početnej nevýhode zabrali. Aj v početnej nevýhode boli v hre s loptou silnejší ako Ružomberok, vypracovali si šancu a napokon aj vyrovnali z penalty,“ dodal Erik Grendel.